Raskošan program KUD-a Sveta Jana

28.01.2013. Cjelovečernji koncert pod nazivom "Sveta Jana svira, pjeva i pleše za Jasku" održan je sinoć u jaskanskoj kino dvorani

Nakon godišnjeg koncerta održanog početkom siječnja u Gorici Svetojanskoj, članovi Kud-a Sveta Jana sinoć su se bogatim programom predstavili i Jaskancima. 

Ovo najstarije Kulturno umjetničko društvo u našem gradu koje djeluje već pune 33 godine, danas broji veliki broj članova, od onih najmlađih, učenika područne škole u Svetoj Jani, do onih najstarijih, od kojih je većina u društvu već preko trideset godina.

U zaista raskošnom programu Jaskancima su sinoć svirali, pjevali i plesali pjesme i plesove iz Pokuplja, Posavine i Banata, kao i plesove Bunjevaca.

Pravo oduševljene kod publike izazvao je nastup onih najmlađih, dječje folklorne skupina područne škole Gorica Svetojanska. 

Veoma simpatični su i mladi tamburaši, a oni malo stariji pokazali su da osim što izvrsno prate plesače, mogli bi već održati i samostalni nastup. 

Najbolji pjevači su oni najstariji članovi, koji su sinoć izveli nekoliko izvornih pjesama, ali i autorske pjesme Josipa Bankovića i Mije Celinšćaka.

Posebna dobri su svetojanski plesači, članovi folklorne skupine, koji izvrsno plešu plesove iz Banata te Bunjevačka kola. Treba reći da su Svetojanci u bogatoj povijesti društva odradili preko 900 nastupa, među kojima su i gostovanja u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji i BIH, te diljem Hrvatske. 

 Za svoj rad dobili su niz zahvala i priznanja, a jedno od najdražih, svakako je, nagrada Grada Jastrebarskog.

Stoga su sinoć i posebno zahvalili Gradu, gradonačelniku Novoselu, njegovom zamjeniku Bučaru i predsjednici Gradskog vijeća Nadici Žužak koji su s oduševljenjem pratili sinoćnji koncert.

Za kraj, već po tradiciji, izvedena je svetojanska himna koju su pjevali svi izvođači, od onih najmlađih do najstarijih, s porukom, vidimo se za godinu dana.

TAGOVI | KUD Sveta Jana

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!