Raspisan natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

30.09.2017. Grad Jastrebarsko će u školskoj/akademskoj godini 2017/2018. stipendirati ukupno 31 stipendista, i to 8 učenika srednjih škola te čak 23 studenta

Gradonačelnik grada Jastrebarskog raspisao je Natječaj za dodjelu stipendije učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Jastrebarskog za školsku/akademsku 2017/2018. godinu, temeljem kojeg će se iz Proračuna izdvojiti sredstva za jedanaest novih stipendija, i to tri stipendije učenicima srednjih škola i osam stipendija studentima sveučilišta Republike Hrvatske. Temeljem prošlogodišnjih natječaja stipendiju Grada Jastrebarskog nastavit će primati dosadašnji stipendisti, koji zadovoljavaju uvjete Natječaja.
Stipendija Grada Jastrebarskog dodjeljuje se za 10 mjeseci računajući od 1. rujna 2017. godine. Za učenike iznosi 600,00 kuna mjesečno, a za studente 1.000,00 kuna mjesečno.
U svrhu stipendiranja, Grad Jastrebarsko je od 2002. godine iz Proračuna izdvojio oko 3,1 milijuna kuna.
Kriteriji za dodjelu stipendije Grada Jastrebarskog za učenike su uspjeh u školovanju, socijalni status obitelji i učešće u školskim, društvenim, kulturnim i sportskim aktivnostima od državnog značaja, a za studente i znanstveno-stručni i umjetnički rad te rezultati postignuti tijekom školovanja. Kako bi imali pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije Grada Jastrebarskog, uz potrebnu dokumentaciju, učenici moraju zadovoljavati određene uvjete propisane u Natječaju.
Natječaj traje 15 dana od dana objave na oglasnoj ploči i web-stranici Grada Jastrebarskog. Molbe za dodjelu stipendije, uz popunjeni formular za prijavu na Natječaj dostavljaju se na adresu: ’’Grad Jastrebarsko, Trg J. J. Strossmayera 13, 10450 Jastrebarsko, s naznakom "za natječaj za dodjelu stipendije Grada Jastrebarskog".
Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendije bit će objavljen na oglasnoj ploči Grada Jastrebarskog 30 dana od isteka roka za podnošenje zahtjeva.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!