Reagiranje Mihaela Zmajlovića na informacije u medijima u vezi medicinskog otpada

30.08.2018. Najoštrije osuđujem insinuacije oko povezanosti s tvrtkom Remodnis Medison d.o.o. koje širi HDZ Jastrebarsko i smatram kako na ovaj način HDZ Jastrebarsko pokušava sakriti prave činjenice i umjesto njih plasirati neistinite ili informacije izvađene iz konteksta

Ja osobno nisam potpisao niti dao bilo kakvu dozvolu tvrtki Remondis Medison, ali činjenica je da im je ona izdana od strane stručnih službi u Ministarstvu pred kraj mog mandata. Prilikom odlaska s dužnosti počelo je i preispitivanje te dozvole, što je na kraju u ožujku 2016. godine inspekcija i utvrdila - da dozvola nije bila valjana. S obzirom na odlazak s ministarske pozicije nisam se više mogao aktivno baviti rješavanjem ovog slučaja, ali moj odnos prema Remondisu dovoljno ilustrira činjenica da sam im ja zabranio rad, kada sam pokrenuo akciju “Velika čistka” i tada su razotkrivene malverzacije sa medicinskim otpadom. Pitam se zašto se pokušava mene uvući u slučaj? Jedini odgovor koji mi izgleda logičan je da se pokušava skrenuti pažnja s nečeg ili nekog. Za razumijevanje su bitne dvije činjenice:
- Ministarstvo je gotovo dvije godine čekalo s poništavanjem dozvole za koju je inspekcija zaštite okoliša u ožujku 2016. utvrdila da nije valjana. Ministar Ćorić se hvali da je on tu dozvolu ukinuo krajem 2017. godine, ali je prešutio zašto mu je za to trebalo toliko vremena?
- Kako je moguće da se Remondisu dopustio nelegalan rad od prosinca 2017. do lipnja 2018. pa ponovno produžilo za 6 mjeseci do prosinca 2018.? S obzirom na genezu cijelog problema, koji su razlozi bili da Ministarstvo i ministar Ćorić koji se s jedne strane hvali da je zaslužan a ukidanje dozvole, toj istoj tvrtki dva puta produžuje privremene dozvole?
Nije li pokušaj da se meni „natovari“, zapravo prikrivanje pravih činjenica i skrivanje odgovornosti s drugih ljudi? Slučaj Remondisa u Jastrebarskom trebao bi nas ujediniti s ciljem da toj tvrtki ne dopustimo gradnju centra za medicinski otpad u Jaski. Moj stav je jasan i napisao sam ga– ja sam protiv! HDZ se javio tek po završetku javne rasprave. Energiju troše na blaćenje mene osobno, a ništa ne pričaju o Remondisu. Zašto ne upitaju svog ministra kako to da je produživao dozvole Remondisu? Tko im je pogodovao dvije godine? Tko im je izdavao lažne potvrde? Bojim se da HDZ zna odgovore na ova pitanja, ali ih od njih nećemo saznati.

Mihael Zmajlović

TAGOVI | Mihael Zmajlović

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!