Rita Hranilović prvorođena jaskanska beba u 2018. godini

24.01.2018. Bebi godina u jaskanskom kraju krenula je 2. siječnja rođenjem djevojčice Rite Hranilović, koja je time ponijela titulu prve rođene bebe na području grada Jastrebarskog u 2018. godini

Sretne roditelje, Ivanu i Miroslava, malenu Ritu i njenu 6 godišnju sestru Niku, 24. danas su posjetili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici, kojima su se u posjetu pridružile i predsjednica Gradskog vijeća, Željka Kovačić, te predsjednica mjesnog odbora Breznik Plešivički, Danica Puškarić.

Gradonačelnik Novosel je uz čestitke obitelji, najmlađim članicama tradicionalno donio i slatke poklone, ali i znak pažnje za njihove roditelje. „Na cijelome svijetu, ne postoji ponosnija titula od biti roditelj. Malenoj Riti želim puno zdravlja i sreće, a ponosnim roditeljima čestitam na prinovi!“, istaknuo je, prilikom posjeta, gradonačelnik, Zvonimir Novosel.

Grad Jastrebarsko od 2003. godine, roditeljima s prebivalištem na području grada Jastrebarskog iz Proračuna isplaćuje pomoć za opremu novorođenog djeteta, a od tada je za tu namjenu isplaćeno oko 6 milijuna kuna. „Hvala gradonačelniku i njegovim zamjenicima što su nas posjetili i što misle na svoje najmlađe sugrađane", poručili su roditelji. Mala Rita rođena je u KBC-u Sestre milosrdnice, 2. siječnja 2017. godine, u 14 sati i 45 minuta, a težila je 3 140 grama.

Grad Jastrebarsko, kao Grad prijatelj djece, vodi posebnu brigu o svojim najmlađima, a kako je ulaganje u djecu najbolje ulaganje u budućnost, uz novčanu pomoć za opremu novorođenčadi, pod uvjetima utvrđenim posebnim Odlukama, Grad sufinancira i aktivnost Produženog boravka učenika osnovne škole, prehranu učenika osnovne škole, nabavu udžbenika za učenike osnovne škole i troškove prijevoza učenika srednjih škola. Nadalje, Grad provodi i pomaže razne projekte za najmlađe poput Ljetne igraonice, kao i besplatnog tjelesnog vježbanja u dječjem vrtiću Radost - aktivnost kojom se osigurava mališanima dodatni sat tjelesnog vježbanja po stručnom programu i stručnim vodstvom profesora kineziologije s ciljem pozitivnog utjecaja na psihofizički rast i razvoj svakog djeteta. 2014. godine, u Gornjem Desincu izgrađen je prvi, moderni, niskoenergetski vrtić na području Županije i tako su mališanima omogućeni kvalitetni uvjeti za odrastanje, a prošlogodišnje povećanje broja novorođenčadi utjecat će na skoru realizaciju projekta dogradnje i rekonstrukcije Dječjeg vrtića Radost u Jastrebarskom, s ciljem povećanja kapaciteta. Grad najviše ulaže upravo u predškolski odgoj gdje godišnje izdvaja više od 9 milijuna kuna za redovan rad gradskog vrtića, koji djeluje na više lokacija i brine za oko 600 djece.
Najbolji mogući rezultat kvalitetnih pronatalitetnih mjera je upravo prošlogodišnji „baby boom“ u našem gradu, kakvog priželjkujemo i ove godine.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!