Roman Rodić kandidat MOST-a za gradonačelnika Jaske

05.04.2017. MOST nezavisnih lista Jastrebarsko jučer je i formalno predstavio svojeg kandidata za gradonačelnika grada Jastrebarskog

Uz gosta, saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika grada Zagreba, Marka Sladoljeva medijima i nazočnima Roman Rodić obratio se je riječima:
-MOST nezavisnih lista Jastrebarsko, samnom kao kandidatom za gradonačelnika i nositeljem liste, je treći put, a ne Trojanski konj kako nas je neosnovano pokušao etiketirati jedan jaskanski portal odnosno "nezavisne novine", naglasio je odmah na početku obraćanja Roman Rodić. Ono što nije lijepo je politička klima za koju mi iz MOST-a smatramo da ne vodi zajedničkom cilju i prosperitetu Jaske u niti jednom pogledu. Svjedoci smo sve veće podijeljenosti mještana na lijeve i desne, a to nije pravi put razvoja grada. Niti jedna struktura na vlasti do sada nije napravila strategiju razvoja grada koja bi trebala biti usvojena jednoglasno odnosno konsenzusom svih političkih opcija jer je to u interesu građana.

Mi nudimo upravo to i argumentirano dajemo prijedlog da strategija razvoja krene od poljoprivrede, jedinog gospodarskog resursa na ovom području koje je odmah moguće pokrenuti. Naši ljudi se od pamtivijeka bave poljoprivredom i znaju sa zemljom. Njihova djeca i unučad bi htjela nastaviti, ali uvoz loših proizvoda i agresivna kampanja prodaje istih im jednostavno zatvara tržište i samo manji dio njih nalaze put do kupca. Zato mi svojim programom nudimo stavljanje u funkciju sve poljoprivredno zemljište, poticanje ekološke proizvodnje i garanciju prodaje za poznatog kupca po korektno definiranoj cijeni, tim više jer smo praktički predgrađe Zagreba koje sve više traži proizvod od poznatog proizvođača.
Naši stručnjaci su razradili sve mogućnosti i mi ćemo taj prijedlog vrlo skoro iznijeti javno na tribini otvorenoj za sve zainteresirane mještane s područja Jaske.
Jedan od preduvjeta koji moramo zadovoljiti je čisti zrak i čista zemlja. Jesmo li potpuno sigurni da je istina, kako svi pričaju, da je Jaska u tom pogledu besprijekorna??

Ja isto to želim vjerovati, ali u današnje doba postoje i mjerni uređaji koji nam to mogu i dokazati pa mi predlažemo postavljanje takvih uređaja s razlogom. A, razlog za postavljanjem mjernih stanica za kakvoću zraka i tla je činjenica da na našem području posluju dvije tvrtke koje rukuju s opasnim tvarima točnije tvrtka s dozvolama za proizvodnju proizvoda koji su u procesu proizvodnje kancerogeni i tvrtka koja posjeduje dozvole za zbrinjavanje opasnog otpada. Sigurni smo da će nas i te dvije tvrtke podržati u našem naumu.
Vezano uz poljoprivredu uvijek dolazi i šumarstvo. Pa tako na našem području posluju 3 tvrtke s preko 600 djelatnika i tendencijom za proširenjem svojih pogona. Za to su im osim sirovine potrebni i školovani djelatnici. Zato mi predlažemo da se pokrene inicijativa za otvaranjem drvnog smjera u jaskanskoj srednjoj strukovnoj školi kojim želimo olakšati tim tvrtkama njihov rast jer imamo saznanja da su oni spremni ne samo stipendirati te učenike već im i unaprijed osigurati radna mjesta.
Danas smo najavili ključne stvari za pokretanje prvog gospodarskog kotača razvoja našeg kraja, a da ćemo voditi brigu i o besplatnim školskim udžbenicima za osnovnoškolce, o izgradnji novog vrtića jer je starom istekla garancija, o turističkoj stagnaciji grada usprkos skoro savršenim uvjetima i o zapostavljenim pojedinim mjesnim odborima i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, dokazat ćemo našim Programom, realnim programom i na kraju krajeva mjerljivim programom za koji ćemo nakon, četiri godine, i spremno odgovarati, rekao je u svom prvom obraćanju javnosti kandidat za gradonačelnika Jaske Roman Rodić.

Romana Rodića došao je podržati saborski zastupnik MOST-a i kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Marko Sladoljev.
I.K.

TAGOVI | MOST | Roman Rodić

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!