SDP obilježio Međunarodni dan starijih osoba

05.10.2013. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba članovi Gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko danas su svojim starijim sugrađanima poklanjali jabuke i dijelili letke s korisnim savjetima o prehrani

Članovi Gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko družili su se danas s Jaskancima, a svojim starijim sugrađanima poklanjali su jabuke i dijelili letke s korisnim savjetima o svakodnevnoj prehrani. Ovo je već tradicionalna akcija jaskanskog SDP-a rekla nam je Željka Kovačić predsjednica Gradskog vijeća Jastrebarskog, a zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat dodao  je  kako članovi jaskanskog SDP-a i na ovaj način pridaju važnost starijim osobama i iskazuju pažnju prema njima. Bio je tu i dogradonačelnik Stipe Bučar koji također izvrsno surađuje s umirovljeničkim udrugama u našem gradu.

Predsjednik jaskanskog SDP-a i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel u povodu Međunarodnog dana starijih osoba rekao nam je kako je izuzetno ponosan što Grad Jastrebarsko kontinuirano podiže razinu kvalitete života osoba treće životne dobi, te broj aktivnosti i programa za starije osobe. Činimo to kako bi ispunili sve njihove potrebe, te kako bi do izražaja došle sve njihove sposobnosti koje svakodnevno stavljaju na raspolaganje svojoj životnoj sredini, rekao je Zvonimir Novosel.

Treba reći da Grad Jastrebarsko vodeći se sloganom "Stariji ljudi kao nova snaga za razvoj", aktivno sudjeluje u osiguranju zdravog starenja osoba treće životne dobi. Neke od najznačajnijih programa i aktivnosti koje Grad provodi u suradnji s brojnim udrugama su davanje jednokratne pomoći "Božićnice", informatičko opismenjavanje te vježbanje za osobe treće životne dobi. Tu su i razni drugi programi, od edukativnih predavanja, radionica, tečajeva te nabava najvažnijih životnih namirnica svima onima kojima su potrebne. Pomaže se i kulturno umjetničkim društvima čiji su članovi osobe treće životne dobi. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba gradonačelnik Novosel svake godine obilazi domove za starije i nemoćne, kako bi ukazao na važnost ovoga dana, ali prije svega na brigu o starijim osobama.

TAGOVI | SDP Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!