Sjajan koncert puhačkih orkestara

12.01.2013. Tradicionalni Novogodišnji koncert vatrogasnih puhačkih orkestara grada Jastrebarskog održan sinoć u kino dvorani bio je jedan od najboljih do sada

Vatrogasna zajednica i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, organizirale su i ove godine  tradicionalni novogodišnji koncert vatrogasnih puhačkih orkestara, na kojem je nastupio i tamburaški orkestar DVD-a Čabdin. 

 Iako dvorana jaskanskog Doma kulture nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, posjetitelji, među kojima su bili i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar, uživali su u izvrsnim izvedbama mladih glazbenika predvođenim neponovljivom dvojicom profesora, braćom Petrom i Dragutinom Fabijanićem. 

 Prvi su već po običaju nastupili mladi tamburaši iz Čabdina koji su nedavno održali i samostalni koncert u povodu 15. godišnjice rada. Zaista je dobro što su vatrogasci Čabdina odlučili osnovati tamburaški orkestar, jer se izvrsno nadopunjuje s onim puhačkima, kojih u našem gradu ima čak šest, po čemu smo vjerojatno jedinstveni, ne samo u Hrvatskoj već i šire.

 Članica ovog orkestra Katarina Lončarić sinoć se prihvatila voditeljske uloge, u čemu je pokazala pravu profesionalnost, pa se nadamo da ćemo je još puno puta vidjeti u ovoj ulozi. 

 Pod ravnanjem profesora Natka Gaberca, čabdinski tamburaši i ovoga su puta imali odličan nastup. Nakon tamburaša nastupili su puhači iz Cvetkovića. Iako "oslabljeni" bez nekih instrumenata za koje se traže novi članovi orkestra, Cvetkovčanci su sinoć svirali izvrsno. 

Nakon njih, publici se predstavio dobro uigran puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec. Uz Stankovo i sjajni Domagović, orkestar iz Gornjeg Desinca također spada u sam vrh vatrogasnih orkestara u našoj zemlji.

Dobri su sinoć bili i članovi puhačkog orkestra iz Plešivice. Pod vodstvom Dragutina Fabijanića rade marljivo, ali također im nedostaje svirača. 

Publika je s velikim simpatijama pozdravila nastup orkestra iz Petrovine, koji je i po stažu, ali i godina najmlađi u našem gradu. Iako glazbena tradicija Petrovine seže još u 19 stoljeće, bilo je dugih perioda kada orkestar nije djelovao. Ovaj sadašnji osnovan je 2011. nakon desetogodišnje pauze. 

Za mlade svirače iz Petrovine može se reći da sviraju s puno žara, i da će, ako ovako nastave, za nekoliko godina biti u samom vrhu puhačkih orkestara.

Za orkestar iz Stankova mogu se izreći samo riječi pohvale, jer su toliko uigrani i opušteni da u njihovoj svirci zaista možete uživati. Između njih i njihovog voditelja Drage Fabijanića vlada jedna posebna "zaljubljenost", što se vidjelo i na ovom koncertu. 

Naime, ui jednom trenutku saksofona se prihvatio i voditelj, a svirku je posvetio svom bratu Petru.

 I naravno šećer na kraju. Nastup puhačkog orkestra iz Domagovića uvijek je praznik za uši, ali i za oči. Naime, mladi glazbenici iz Domagovića, ne samo da lijepo sviraju, oni i lijepo pjevaju, pa čak i plešu. U svemu tome mogla je sinoć uživati i publika.

Najprije je pjevao sjajan duo, Jurica Paljug i Manuela Budišćak, za koju se može reći da je djevojka prekrasnog glasa. Njezine glasovne mogućnosti zaista su velike i šteta bi bilo da ih ne koristi puno više. 

 Iskusni Petar Fabijanić, koji orkestar iz Domagovića vodi već više od 40 godina, za kraj je odabrao Radecki march, pa je i atmosfera u dvorani pomalo ličila na onu iz novogodišnjeg koncerta u Beču.

 Na kraju ovog koncerta, za koji se slobodno može reći da je jedan od najboljih do sada, glazbenicima, publici, Gradu Jastrebarskom i vatrogasnim društvima koja podupiru svoje orkestre zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Jastrebarsko Željko Popović.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Vatrogasna zajednica Jastrebarsko | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!