Sjajne jaskanske balerine

07.03.2017. Proteklog vikenda u Zagrebu je održan Dance Star Croatia koji je dio najvećeg plesnog spektakla na svijetu, a plesačima i plesnim školama omogućuje predstavljanje pred poznatim sucima i plesnim pedagozima

Članice Baletnog studija Jastrebarsko i na ovogodišnjem velikom plesnom natjecanju pod nazivom ESDU DanceStar Croaia 2017. na kojem je nastupilo 1700 plesača s preko 400 plesnih točaka proslavile su ponovo svoj grad osvojivši jedno prvo, dva druga i jedno treće mjesto. Vidno uzbuđena i ponosna na svoje balerine voditeljica Baletnog studija Svetlana Lukić rekla nam je kako je i ovoga puta pobijedio timski rad čiji je ona veliki zagovornik i koji na kraju daje izvanredne rezultate.

I ove godine sve Svetlanine koreografije dobile su visoke ocjene, iako se u poplavi suvremenog plesa guši klasični balet bez čijih elemenata nema ni drugih žanrova. Tako je u kategoriji klasičnog baleta pobjedu je odnijela plesna koreografija "Rosamunda"  sjajnih najmlađih jaskanskih balerina kojima se pridružio Gabrijel Ječić. 

Najstarije polaznice Baletnog studija Jastrebarsko također su bile uspješne s koreografijom "Seguidilla" osvojivši odlično drugo mjesto, kao i u kategoriji "national"  s plesnom točkom "Can Can". Treće mjesto osvojile su s novom točkom "Persian slaves" iz poznatog baleta "Bajadera" koju su uvježbale u veoma kratkom vremenu. 

U kategoriji "contemporary" naše su se balerine predstavile točkom "Fado" , pa iako su zauzele šesto mjesto, zbog dovoljnog broja bodova plasirale su na svjetsko natjecanje koje će se od 24. do 28. svibnja održati u Poreču. Treba na kraju reći da je jaskanskim balerinama pripala čast da točkom "Seguidilla" otvore Gala večer na kojoj je nastupilo 20 najboljih točaka Croatia Opena.
I.K.

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!