Sjećanje na dane provedene u Kanadi

23.08.2015. Nakon devetnaest godina veterani NK Cvetkovića i njihovi prijatelji organizirali su susret s dragim ljudima našega kraja koji žive u Kanadi

Nakon devetnaest godina veterani NK Cvetkovića i njihovi prijatelji organizirali su susret s dragim ljudima našega kraja, koji žive u Kanadi, a ovih su dana u ljetnim mjesecima privremeno boravili u najdražoj domovini i svojem kraju. Lovačka kuća „Kuna“ Cvetković, koja se nalazi na prostoru „Dubovice“, bila je u svojstvu druženja, večere i zabave te evociranja uspomena na 1996. godinu. Te su godine 23 predstavnika veterana NK Cvetkovića gostovala u Kanadi kod naših iseljenika i tom su prilikom odigrali pet utakmica. Osim utakmica, nezaboravan je bio i susret s obiteljima kao i obilazak, razgledavanje Toronta, Mississauge, Hamiltona i ostalih mjesta u blizini. 

Ideja o ovom susretu je dogovorena u podrumu Mirka Vitkovića Pilata, a prijedlog je uz Mirka rekao i Ivan Dikšić Zorica. Ideju su brzo svi prihvatili i organizirali se na najbolji mogući način, tim više jer su u to vrijeme u domovini bili Božidar Perković iz Volavja i bračni par Dragica i Vinko Tandarić, koji su se davne 1996. pokazali kao više nego dobri domaćini i organizatori. Ivan Dikšić se kao iskusan lovac pobrinuo za srnetinu od koje je pripremljen vrhunski gulaš. Nažalost, neki su pojedinci bili spriječeni privatnim obavezama, a dvanaest je sudionika i putnika iz 1996. ugostilo cijenjene uzvanike koji su pred devetnaest godina na najbolji način nas dočekali i omogućili nam boravak u Kanadi. Pohvale za svečanu večeru pripadaju osim za već navedenog Ivana Dikšića i za kuhara Roberta Boričevića, čovjeka koji je brinuo za ugođaj u lovačkoj kući, Zdravka Smolčića i vrijedne domaćice među kojima su bile: Jadranka Smolčić, Jasna Tandarić (rođ. Perković) i Jelena Ribičić. 

Među prisutnim igračima i pratiteljima koji su 1996. nastupili za veterane NK Cvetkovića bili su: Zdravko Smolčić, Mirko Vitković Pilat, Ivan Dikšić Zorica, Ivan Batušić Šlapica, Ivica Boričević Pilat, Marijan Boričević, Ivan Klopović Kepa, Ivan Franjetić Franja, Ivan Lukšić, Dražen Maljevac, Ivan Klopović Zambi i Zdenko Vuković Cena. Privatnim obavezama su bili spriječeni: Miljenko Pavlaković, Ivan Bakšić Jovo, Vladimir Šubar Mišo, Vlado Boričević Mikac, Marijan Volmut Vurica, Dragutin Rak, Darko Pavlaković Tića, Tihomir Bakšić i Zdravko Bakšić, a pokojni su Božidar Fabijanić i Stjepan Mikuš. Nakon pozdravnih riječi Mirka Vitkovića i vrhunske večere po prvi puta smo svi zajedno imali priliku vidjeti video uradak iz 1996. koji je kamerom uredno bilježio tehničar Radio Jaske - Dražen Maljevac. Nakon cjelokupne večeri svi su samo poželjeli „Ponovilo se opet“.
Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | NK Cvetković

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!