SJEĆANJE NA MIRKA SEČENA

15.05.2018. U prigodi obilježavanja 55. obljetnice mature, učenici Prve učiteljske škole u Zagrebu, generacije kultnog V-a razreda godine 1962./63., posjetili su posljednje počivalište svoga kolege Mirka Sečena na groblju u Jastrebarskom

U spomenaru koji je razred tiskao , Mirko je1988.,( prigodom obilježavanja 25 obljetnice mature )zapisao: Divno je osjećati se kao da ti je devetnaest. Želim da se još dugo tako osjećamo! Mirko Sečen rođen je 31. kolovoza 1944. Nakon osnovne škole u Klinča Selima, pohađao je Učiteljsku i Pedagošku akademiju u Zagrebu.( fizika i tehnički odgoj). Bio je nastavnik u svojoj osnovnoj školi u Klinča Selima i u Jastrebarskom, a obnašao je dužnost ravnatelja OŠ u Jastrebarskom i u Krašiću. Mirko je umro 13. rujna 2000. u 56. godini života. Komemorativnoj svečanosti bila je nazočna Ana Sečen supruga pokojnog Mirka i brat Drago.
Potom je Josip dr. Beketić, (rođen u Pribiću), proveo je kolege svojim zavičajem Dolinom kardinala. Oni su na svojevrsnom studijskom putovanju boravili u Krašiću gdje su posjetili spomen sobu bl. Alojzija Stepinca, i mjesnu crkvu Presvetog Trojstva, razgledali su u Strmcu Pribićkom grkokatoličku crkvu Sv. Blagovijesti te crkvu Majke Božje Dolske.
Dragan Vicković

TAGOVI | Mirko Sečen

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!