Skijanje u Flachau

28.02.2019. Hrvatska udruga ljubitelja skijanja organizira u subotu 9. 03. izlet na jedno od najljepših skijališta, FLACHAU, i opet po četvrti puta ove ski sezone garantiraju polazak autobusa iz Karlovca i Jaske

Članovi sa područja Karlovca i Jaske mogu 100 % biti sigurni da će autobus ponovno krenuti.
Proljetno skijanje rezervirali smo za najbolje skijalište u regiji, Flachau SNOW SPACE gdje će s obzirom na vrijeme vrlo vjerojatno biti moguće skijati i u tankim jaknama i majicama. Flachau je spojen sa Wagrainom, St. Johanom i Alpendorfom te čini fenomenalnih 120 km širokih staza, prilagođen svim stadijima skijaša i sa ultra dobrom i brzom infrastrukturom!!! Flachau je također mjesto jednog od najboljih Austrijskih skijaša, Hermana Maiera - Herminatora!
Za navedeni izlet pripremili smo 30 pari Volkl najnovijih modela za 2019/2020 godinu koje će moći isprobati naši članovi.
Kao i uvijek i ovaj puta poslije skijanja u Flachau biti će osigurana klopa i piće kao i naši HULJS tamburaši koji stavljaju „točku na i“ prekrasnog izleta. Vrijeme nam je tijekom cijele sezone naklonjeno pa se nadamo da će se tako nastaviti i u Flachau.
Za sve informacije slobodno se možete obratiti na goran.skihuljs@gmail.com ili na broj mob. 098 232 482 (Goran)

Malo o skijalištu na koje idemo u Subotu 09.3.

Skijalište Flachau se nalazi u austrijskoj pokrajini Salzburg udaljeno je od Salzburga 70 km uz auto cestu A 10 Willach – Salzburg. Mjesto je poznato po tome što je tu rodjen skijaš Hermann Maier, (famlija Maier ima skijašku školu u Flachau ), i po održavnju utrke Svjetskog skijaškog kupa. Skijaško područje Flachau je u sastavu Salzburger Sportwelt koje čine još skijališta Wagrain, St. Johann / Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt – Zauchensee, Kleinarl, Eben, Filzmoos, i Godegg.
Salzburger Sportwelt zajedno sa sa skijaškim regijama Gastein, Großarltal, Hochkönig i Schladming-Dachstein, čine Ski amadé sa ukupno 270 ski liftova i 870 kilometra staza.
Skijalište Flachau se nalazi na nadmorskoj visini izmedju 827 – 2000 metara, iako je skijalište relativno nisko zbog impozantnog broja topova skijalište ne oskudijeva sa snijegom. Ukupan broj staza je oko 56 km i pretežno su crvene oko 48 kilometara, ostatak su plave staze.
Staze su odlično označene i nije problem na njima se snalaziti, uz servise, najama opreme koji se nalaze u podnožju pronaći ćete ih i na stazama.
Dovoljan broj barova i koliba na skijalištu zadovoljit će vaše potrebe.
Na skijalištu i u najvećoj gužvi nema čekanja na ski liftovima zbog velikog protoka skijaša, skijalište ima jednu gondolu, sedam sedižnica i šest vučnica. Za sve internet-entuzijaste skijaše tu je Ski amadé besplatni bežični pristup internetu.
Snowboarderi
U mjestu Flachauwinkl-Kleinarl nalazi se jedan od najvećih terena za snowboardanje u Europi Absolut Park podjeljen u 4 cjeline Kickerline, Railcombo, Halfpipe i Jibline. Ski bus iz Flachau vozi besplatno.
Sanjkanje
Ukoliko ste ljubitelj sanjkanja u Flachau ćete pronaći staze za sanjkanje, ukupna dužina staza za sanjkanje iznosi 19,5 km od toga osvjetljenih 12,5 km.
Goran Šojat

TAGOVI | HULJS

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!