Slavetička "Lipa" i KUD Desinec nastupili na Ohridskom ljetu

28.08.2018. Jaskanska Kulturno umjetnička društva imala su veoma zapažen nastup na ovogodišnjem festivalu "Ohridsko ljeto" u Makedoniji

Članovi KUD-a Lipa iz Slavetića proveli su tjedan dana, od 19. do 24. kolovoza na putovanju i kulturnom promoviranju jaskanskog kraja na ovogodišnjem Ohridskom ljetu gdje su imali i zapažen nastup nakon kojeg ih je prisutna publika nagradila velikim pljeskom.

Prilikom dolaska u Makedoniju razgledali su Skopje i smjestili se u Strugi, gradu na Ohridskom jezeru.  Posjetili su brojne makedonske znamenitosti, ali pronašli vremena i za zabavu. Jedno takvo nezaboravno druženje održano je s KUD-om Desinec u njihovom hotelu koji je također imao nastup na Ohridskom festivalu dva dana ranije. Povratak je slijedio preko Albanije gdje su posjetili Elbasan, Tiranu i Skadar. Nastavak puta u domovinu slijedio je preko Crne Gore, posjetom i razgledom Podgorice i Kotora.

Da bi upoznali sve ove države, njihovu kulturu, znamenitosti, važne osobe, običaje, povijesna događanja i razne zanimljivosti pobrinuli su se lokalni vodiči koji su se trudili na najbolji mogući način da im uklone predrasude i upoznaju sa svime onim pozitivnim i lijepim što nisu znali ili imali prilike pročitati. 

Ovaj prekrasan izlet bio je u organizaciji Turističke agencije "Agritour" iz Izimja, vlasništvo Zvjezdane Domladovac. Uz brojne članove KUD-a Slavetić, svoje su mjesto u autobusu rezervirali ostali gosti, zamjenik jaskanskog gradonačelnika, Stipe Bučar, i novinar Radio Jaske, Zdenko Vuković Cena, koji je snimio brojne intervjue koje ćete imati priliku slušati.

Z.V.C.

TAGOVI | KUD Desinec | KUD Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!