Slovačka delegacija posjetila Jasku

12.07.2017. Delegacija Općine Trenčianska Teplá (Republika Slovačka), na čelu s načelnikom Milanom Berecom, posjetila je prijateljski grad Jastrebarsko gdje su ih domaćini kroz tri dana upoznali s poviješću, kulturom, gospodarstvom i turističkom ponudom našega kraja

Slovačka delegacija, proteklog je vikenda bila u trodnevnoj službenoj posjeti Gradu Jastrebarskom, s kojim od 2015. godine ima potpisan i Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici, za goste su organizirali bogat i zanimljiv program, te tako pokušali, na najbolji mogući način upoznati ih i približiti im ono što Jaska nudi, kroz ponudu i običaje, ali i kroz projekte na kojima se radi. 

Tako su slovački načelnik, vijećnici te djelatnici grada Trenčianska Teplá već prvog popodneva prošetali predivnim jaskanskim Perivojem, a drugo jutro uputili se u razgled glavnog hrvatskog grada. Prije razgleda Zagreba, goste su u Županiji primili zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Josip Kraljičković. 

U ime Grada Jastrebarskog prijemu su nazočili zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat koji su izrazili zadovoljstvo ovim uzvratnim susretom slovačkih kolega i partnera. Naime, delegacija Grada Jastrebarskog boravila je 2016. godine u Trenčianskoj Teplí na temu sportske suradnje dvaju gradova. Nakon prijema u Županiji održan je i prijem kod gradonačelnika Jastrebarskog u sklopu kojeg su gostima prezentirani brojni projekti Grada, kao i pametna rješenja koja Grad svakodnevno nadograđuje, a na koje je Uprava posebno ponosna.

Prijemu je nazočila i književnica za djecu, Jaskanka Sonja Zubović, čija su neka djela prevedena na bugarski jezik, pa se ovom prilikom razgovaralo o mogućoj suradnji prijevoda i na slovački. Dan kasnije Slovaci su obišli i jaskanski muzej te isprobali voziti električne bicikle, a vozeći kroz vinograde i vidikovce često su zastali kako bi fotografirali i uživali u jaskanskoj prirodi. Tom prilikom upoznati su i sa turističkom ponudom, a savršen završetak dana dočekali su uz zalazak sunca na Japetiću.
Nadamo se da je Jastrebarsko gostima ostalo u lijepom sjećanju.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!