Složno selo za svog susjeda!

01.01.2018. Mještani naselja Čabdin složno su se uključili u akciju čišćenja zgarišta gospodarskog objekta i dvorišta obitelji Gašpar, kojima je dio imovine izgorio u požaru


Jaskanci su poznati kao narod velikog srca, što su i ovom akcijom ponovno dokazali. Naime, u ranim jutarnjim satima, 19. prosinca zaprimljena je dojava o požaru gospodarskog objekta u naselju Čabdin, koji je obitelji Gašpar nanio veliku materijalnu štetu. Brzom intervencijom, u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Jastrebarskog, Cvetkovića i Čabdina sa više od 20 vatrogasaca i sa tri vatrogasna vozila za gašenje požara, vatrogasci su uspjeli požar lokalizirati i obraniti stambeni objekt ove obitelji, ali ne i spriječiti značajnu materijalnu štetu, jer je uz gospodarski objekt izgorio i traktor te osobni automobil.

Kao podrška svom susjedu, u subotu nakon, mještani naselja Čabdin organizirali su radnu akciju kako bi obitelji Gašpar pomogli u čišćenju dvorišta i sanaciji nastale štete. Ovom prilikom, u ime Gradonačelnika, „rukave je zasukao“ i zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar, koji vrlo rado podržava ovakve akcije.

S obzirom na to da je to već četvrti požar u posljednja dva mjeseca na području Jastrebarskog, Udruga Društvo naša djeca Jastrebarsko već je ranije otvorila račun na koji se može uplatiti pomoć obiteljima, s različitim pozivima na broj. To je učinjeno i za obitelj Gašpar, pa ukoliko želite financijski pomoći uplatu možete izvršiti na sljedeći način:

OBITELJ GAŠPAR

Žiro račun: HR96 23600001102165604
Poziv na broj: 9003-2017
Račun: Društvo naša djeca Jastrebarsko
Naslov uplate: "Donacija za obitelj Gašpar"

I.B.

TAGOVI | Čabdin

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!