Služena misa za Domovinu

10.10.2013. U kapelici Sv. Fabijana i Sebastijana u bivšoj vojarni u Jastrebarskom na sam Dan neovisnosti služena je misa za Domovinu koju je predvodio vlč. Zlatko Sudac

U utorak 8. listopada, povodom Dana neovisnosti Udruga policije branitelja Jastrebarsko organizirala je služenje Svete mise u kapelici Sv. Fabijana i Sebastijana u prostoru bivše vojarne u našem gradu. Misu je predvodio vlč. Zlatko Sudac, a za ovu prigodu članovi udruge pozvali su i patera Ante Vukoju, umirovljenog vojnog kapelana Ministarstva obrane, koji je bio inicijator izgradnje ove kapele. Pater Vukoja bio je iznenađen ali i iskreno dirnut ovim pozivom te je s velikom radošću i došao.
U prepunoj kapeli na ovaj izuzetno značajan i svečani dan za našu domovinu vlč. Zlatko Sudac i pater Vukoja, uz pjesmu i gitaru Ivana Puljića, pružili su nezaboravne duhovne i molitvene trenutke za sve prisutne, prisjećajući se svih žrtava koje su dane za samostalnu i neovisnu Hrvatsku.

Posebno emotivno obraćanje bilo je patera Ante Vukoje koji se prisjetio svih teškoća i prepreka prilikom ideje i gradnje kapele, te je zahvalivši Bogu i velečasnom Zlatku Sudcu na ovom danu, sa suzama u očima izrekao želju da vlč. Sudac i dalje nastavi sa duhovnim programima u ovom svetom hramu.
Pripremajući se za ovaj događaj, članovi Udruge policije branitelja uoči Dana neovisnosti ofarbali su svu drvenu stolariju na kapeli, kako bi je zaštitili od daljnjeg propadanja prije zime, te su očistili vanjski križ na kapeli.

TAGOVI | Udruga policije branitelja Jastrebarsko | Zlatko Sudac

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!