Smotra jaskanskih zborova

06.05.2012. Nakon smotre folklora sinoć je u dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom održana i smotra jaskanskih pjevačkih zborova

U organizaciji Zajednice Kulturno umjetničkih udruga našega grada, sinoć je u dvorani Centra za kulturu održana smotra pjevačkih zborova koji djeluju u našem gradu.

Sve je započelo svirkom tamburaškog orkestra DVD-a Čabdin koji je u posljednjih godinu dana puno napredovao. Voditelj orkestra Natko Gaberc i njegovi mladi tamburaši iz Čabdina očito su posljednjih mjeseci uložili dosta truda, što se je u izvođenju nekoliko kompozicija odmah moglo zapaziti.

Nakon tamburaša uslijedila je smotra pjevačkih zborova koju su otvorili  jaskanski umirovljenici. Bez obzira na godine u njima ima još puno snage i volje, a najviše ljubavi za pjesmom, što su sinoć i pokazali. 

Pjevački zbor "Okičke trešnje" iz Stankova već je uobičajeno dobar, iako nam se čini da su puno bolji nastup imali na Novogodišnjem koncertu u Stankovu.

I djevojke iz Vokalnog ansambla Gouriena, sinoćnji su nastup odradile već uobičajeno dobro ali po malo rutinirano, jer one mogu i puno bolje. Možda je nedostajalo malo više motivacije. 

Zbor župe Svetog Nikole kojeg jaskanci redovito slušaju na nedjeljnim misama, također se predstavio s nekoliko kompozicija pod ravnanjem časne sestre Paule Puzjak.

Posljednji su nastupili pjevači i svirači izvorne skupine KUD-a Sveta Jana pod vodstvom vrsnog glazbenika Milana Frdelje. Oni su pak izveli nekoliko veselih narodnih pjesama. Šteta što nije nastupila muška vokalna sekcija KUD-a Desinec, koja je već imala nekoliko uspješnih nastupa. Sve u svemu, bila je to jedna lijepa glazbena večer koja je pokazala da u našem gradu ima puno onih koji vole pjevati, družiti se i njegovati tradiciju jaskanskog kraja, na čemu im je zahvalio predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Ignac Smetko.     

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!