Sokolovi u jastreb gradu

15.11.2017. Preko dvadeset sokolarki i sokolara iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Srbije okupilo se 11. studenog na 3. Međunarodnom sokolarskom susretu u Jastrebarskom

Po treći put za redom u Jastrebarskom je održan međunarodni sokolarski susret u organizaciji Lovačkog saveza Zagrebačke županije, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i Hrvatskog lovačkog saveza, a sve u sklopu Dana grada Jastrebarskog. Na imanju "Davy Crockett" sokolare su dočekali predsjednik Lovačkog  saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić, tajnik Saveza Slavoljub Marčićev, te gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim zamjenikom Stipe Bučarom.

Preko dvadeset sokolarki i sokolara iz Hrvatske i susjednih zemalja lovu su pristupili s 19 ptica grabljivica, pa je u lijepom lovačkom okruženju započeo sokolarski dan u lovištu LD "Kuna" Cvetković.
Vođa sokolara na terenu bio je prokušani lovac, kinolog i sokolar Stjepan Kenig, a sokolarskom susretu prisustvovali su i mlađi naraštaji koji su pokazali zavidno znanje u lovu s pticama grabljivicama.

Posebno raduje, što su osim sokolara i lovaca manifestaciji prisustvovali i brojni posjetitelji.
Po završetku manifestacije zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar uručio je mladoj sokolarki Ivani Horvat pehar za "najbolji let", a uz pomoć predsjednika i tajnika LS Zagrebačke županije podijelio je priznanja i zahvalnice sokolarima.
S.M.

TAGOVI | Lovački savez Zagrebačke županije

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!