Spektakularan koncert Svetojanskih mažoretkinja

24.03.2016. Brojna publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila sportsku dvoranu Srednje škole Jastrebarsko oduševljeno je popratila jubilarni 5. po redu godišnji koncert Svetojanskih mažoretkinja

Ljepota mažoret plesa do punog izražaja dolazi na gotovo svakom nastupu Svetojanskih mažoretkinja, a jubilarni 5. po redu njihov godišnji koncert održan u nedjelju 20. ožujka doista je bio spektakularan u svakom pogledu. 

Ove prekrasne djevojke u odorama boje ciklame i ovoga puta dale su maksimum, što je brojna publika s oduševljenjem i burnim pljeskom popratila. Nastupili su svi sastavi, od onih najmlađih početnica i dječjih sastava do sastava kadetkinja, juniorki i na kraju seniorke koje jednostavno dominiraju plesnim podijem. Izvedene su koreografije s državnih i europskih natjecanja, koje, a to treba posebno naglasiti, pripremaju i uvježbavaju  licencirane trenerice, članice Svetojanskih mažoretkinja. 

Dugogodišnji predan rad vodećih ljudi svetojanskog mažoret kluba urodio je plodom i iznjedrio vrhunske trenerice, ali i plesačice. Treba priznati da nije lako godinama okupljati toliki broj djevojčica i djevojaka kojih trenutno ima 120, i sve su one zaljubljenice u mažoret ples. Za ovaj godišnji nastup publici su pripremile spektakularnu koreografiju u mraku prilikom koje su dijelovi tijela mažoretkinja i štapova svijetlili te proizveli zadivljujuće formacije i stvorili odličnu atmosferu, što je izazvalo pravu ovaciju oduševljenja kod publike.

One najbolje i najzaslužnije primile su na kraju i posebna priznanja.
Priznanje za ustrajnost dobila je seniorka Ines Vojvodić, a priznanje za hrabrost dodijeljeno je najmlađoj članici Niki Čići. Za kreativni doprinos mažoret plesu priznanje je dobila juniorka Leona Jerčinović, a za najveći doprinos mažoret plesu seniorka Martina Mahovlić. Za najveću prisutnost na nastupima nagrađena je seniorka Lucija Ercegovac, a kao dobri duh i nositelj pozitivne energije nagrađena je Matija Jagodić. Priznanje za najveći angažman u 2015. godini dobila je obitelj Turkalj.
Priznanje za 10 godina članstva u Svetojanskim mažoretkinjama dobila je Matea Lovasić, licencirana trenerica Kadetskog drugog sastava, koja aktivno pleše u seniorskom sastavu te je osvajačica državne i europske bronce.

Program je veoma profesionalno vodila Nikolina Godrijan.

Pored brojne publike i gostiju koncertu su prisustvovali jaskanski gradonačelnik grada Zvonimir Novosel, te mažoretkinje iz Klinča sela, Stupnika i Krašića.
I.K.

TAGOVI | Svetojanske mažoretkinje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!