Sporazum o prijateljstvu Grada Jastrebarskog i Općine Vela Luka

01.08.2020. Sporazum o prijateljstvu i suradnji potpisali su gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić, prilikom Svečane sjednice Općinskog vijeća Vela Luke

Po mnogočemu drukčija i povijesna, u utorak, 28. srpnja, na pjaci ispred župne crkve Sv. Josipa održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Vele Luke. Po prvi puta sjednica je održana na otvorenom, usred ljeta, daleko od ožujskog termina Dana općine Vela Luka i blagdana luškog zaštitnika sv. Josipa.
Događaj su otvorile violinistice Meri Anastasov i Lucija Marinović, nekoć učenice Osnovne glazbene škole u Veloj Luci, a danas studentice Glazbene akademije u Zagrebu koje su zajedno s svojom kolegicom Elom Radman odsvirale skladbu Branka Žuvele „Sjećanje na Velu Luku“, pjesmu koja je proteklih pola stoljeća pronosila ime Vele Luke daleko izvan otoka. Uslijedio je službeni dio sjednice koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća, Zoran Manestar, a ista je nastavljena prikazivanjem video zapisa prigodno pripremljenog za Dan Općine Vela Luka, kojim su vizualno dočarane aktivnosti i projekti na kojima se radi kao i oni koji su već realizirani u razdoblju od ožujka 2019. do ožujka 2020. Potom se prisutnima prigodnim govorom obratila načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić, koja je detaljnije opisala aktivnosti i projekte te ujedno zahvalila svima koji su svojim prisutnošču uveličali ovaj uistinu poseban događaj.

Sjednica je nastavljena obraćanjem visokih uzvanika, ponajprije župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, a potom i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Predsjednik je u svom srdačnom obraćanju Velu Luku opisao kao mjesto sačuvanog prostora te u svom govoru domaćinima poručio da ga nastave čuvati i brinuti se o njemu. Događaj je nastavljen potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Grada Jastrebarskog i Općine Vela Luka, a kojeg su potpisali načelnica Općine Vela Luka, Katarina Guguć, i gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.
Uslijedila je i dodjela nagrada najuspješnijim sportašima u protekloj godini, a ovom prigodom uručena su i općinska javna priznanja za izvanredna postignuća u 2019. godini kao i za dugogodišnje javno djelovanje. Sjednica je završila na poseban način, stihovima živopisne pjesme Izvora Oreba "Jo da mi je" u izvedbi neponovljivog Olivera Dragojevića, kojemu su i posvećeni brojni sadržaji u sklopu manifestacije „Trag u beskraju“.

Uz gradonačelnika Zvonimira Novosela, posjeti Općini Vela Luka pridružili su se i Gradski vijećnici Grada Jastrebarskog koji su prisustvovali svim manifestacijama u organizaciji tamošnje općine, kao i na misi zadušnici te polaganju vijenaca na grob Olivera Dragojevića.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!