Sportski ponos našeg grada

12.05.2018. Unazad dva tjedna, jaskanski sportaši u pojedinačnom sportu, judu i karateu te ekipnom, plesu, ostvarili su značajne uspjehe

Nakon prijema plesačica koje su osvojile naslov prvaka na školskom državnom natjecanju, gradonačelnik, Zvonimir Novosel, jučer je sa velikim zadovoljstvom ugostio jaskanske sportašice i jednog jaskanskog sportaša, kako bi im čestitao na postignutim vrhunskim rezultatima koji su kao takvi na ponos Gradu, ali i svojim klubovima - članicama jaskanske sportske zajednice.

Prijmu je, iz tog razloga, prisustvovao i zamjenik gradonačelnika, ujedno i predsjednik SZGJ, Domagoj Šlat, koji se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku na svestranoj potpori koju pruža sportašima, ali i podršci radu te projektima koje provodi Zajednica.
Gradonačelnik je prilikom prijema upoznat sa raznim iskustvima s natjecanja naših novih ekipnih državnih prvakinja „Svetojanskih mažoretkinja“, ali i s iskustvima dvoje mladih sportaša: državne prvakinje u judu (u-14) Nike Markulin te Luke Vučinića - karatista koji je sudjelovao na izbornom turniru te tako postao prvi jaskanski kandidat Olimpijskih igara mladih, koje će se ove godine održati u Buenos Airesu.

Naime, Svetojanske mažoretkinje proteklog su vikenda u Župi Dubrovačkoj sudjelovale na 22. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu, a kao i uvijek do sada razveselile su nas odličnim rezultatima. Sve ekipe koje su se natjecale, osvojile su medalje. Tako su u disciplinama ekipno, seniori i juniori te par seniorke Aleta Jurkovac i Leona Jerčinović postale državne prvakinje i tako osigurale direktan nastup na Europsko prvenstvo. Treće mjesto i broncu osvojile su djevojke iz kadetskog sastava te kadetkinja Dalia Belan u solo nastupu. 

Uz pregršt medalja, Svetojanske mažoretkinje u jubilarnoj 20 godini neprekidnog djelovanja dobitnica je i nagrade Hrvatskog mažoret plesa „Stanko Mazor“, za najveći doprinos razvoju mažoret plesa.

Svestrana Nika
Prijemu je prisustvovala i Nika Markulin državna judo prvakinja. Primarni cilj ove godine bilo joj je Prvenstvo Hrvatske i osvajanje medalje, a koja joj je umalo i izmakla. Naime, samo tjedan dana prije prvenstva, Nika se razboljela te je uz visoku temperaturu i prehladu izgubila nešto i na težini. Kao rezultat toga, Nikine borbe su bile neuobičajeno duže nego inače, ali na kraju je ipak uspjela, te je na radost svih u "Judo klubu Jaska", postala državna prvakinja.

Nika osim juda, trenira i rukomet u hrvatskom prvoligašu Lokomotivi, što ujedno pokazuje koliki je talent.

Luka Vučinić kandidat za olimpijske igre mladih
„Iako smo manji grad, Jastrebarsko je unatoč velikoj konkurenciji imao olimpijskog kandidata,“ poručili su iz karate kluba. Kako nas jaskanski karatisti redovito razvesele svojim uspjesima, posebno su ponosni na Luku koji je bio kandidat za Olimpijske igre mladih koje će se održati ove godine. U izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji juniori borbe do 68 kg, Luka ipak nije uspio izboriti odlazak na kvalifikacijski turnir koji će se održati u Umagu krajem lipnja. No, unatoč tome, Luki je ovo iskustvo dodatni motiv i pokazatelj da ide pravim putem sportaša.

Sljedeći glavni cilj je Prvenstvo Hrvatske i nimalo ne sumnjamo da ga očekuje borba za sam vrh.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!