Što su im jaskanska djeca kriva?!

13.12.2019. Većina u skupštini Zagrebačke županije nije prihvatila amandman Mihaela Zmajlovića koji je tražio da se u županijskom proračunu za 2020. godinu osiguraju sredstva za početak gradnje nove osnovne škole u Jaski

Podnoseći amandman kojim je tražio da se u proračunu Zagrebačke županije osiguraju sredstva za početak izgradnje škole u Jastrebarskom u 2020. godini, Zmajlović je podsjetio župana Kožića na njegova predizborna obećanja, na "borbu" oko škole koja traje godinama, podsjetivši ga da je izgradnju škole tražio i na javnom e-savjetovanju.
Župan Kožić i HDZ-ova većina u skupštini Zagrebačke županije, formirana suprotno izbornim rezultatima, odbili su amandman . Proračun koji je skupština donijela za 2020. godinu iznosi 1,2 milijarde kuna i teško je povjerovati da se u njemu nije moglo naći prostora za 7 milijuna kuna kojima bi slijedeće godine započela izgradnja škole u Jaski.
-Župan Kožić je s HDZ-ovom većinom u skupštini odbio amandman kojim sam tražio da se konačno započne sa izgradnjom nove osnovne škole u Jastrebarskom! Škola ima sve potrebno za početak gradnje, potrebna je samo politička volja. Jako sam žalostan što su ruke protiv gradnje škole u Jaski digli i jaskanski članovi skupštine iz HDZove većine. Ispada da su svih 8 godina potkopavali izgradnju nove škole. Što su im jaskanska djeca kriva?! – rekao nam je Mihael Zmajlović.
Samo da podsjetimo, Osnovna škola “Ljubo Babić” Jastrebarsko jedna je od deset najvećih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj i to sedma po broju učenika i druga po broju razrednih odjela. Škola radi na devet lokacija što je najviše od svih u Republici Hrvatskoj. Škola radi po posebnoj dozvoli Ministarstva znanosti i obrazovanja jer svojom veličinom prelazi sve zakonske okvire (standard je maksimalan broj učenika 980). U tekućoj školskoj godini rad škole povećan je za još jedno razredno odjeljenje, a jasno je i danas vidljivo da će se za dodatno razredno odjeljenje škola povećati i u školskoj godini 2020/2021. Broj učionica potreban radi organizacije nastave informatike koja je od 2018. obvezan predmet, dodatno naglašava problem manjka prostora i organizaciju nastave. Organizaciju nastave ne olakšava niti podatak da je od ukupnog broja učenika njih 550 učenici putnici i gdje bismo mogli reći da je to cijela „škola na kotačima“. Zbog manjka prostora (učionica) kao i činjenice da iz godine u godinu ima sve više učenika za koje treba organizirati nastavu informatike te broja predškolske djece na području grada Jastrebarskog, kroz dvije školske godine biti će vjerojatno potrebno organizirati nastavu za prve razrede i u trećoj smjeni. Trenutno na području Zagrebačke županije nema niti jedne škole koja radi u tri smjene, jaskanska će očito biti jedina.

I.K.

TAGOVI | Mihael Zmajlović | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!