Suradnja jaskanskih i zagrebačkih umirovljenika

06.11.2019. Danas je u Jastrebarskom predstavljen EU projekt pod nazivom"Četiri godišnja doba" Matice umirovljenika grada Zagreba u kojem je jedan od partnera Grad Jastrebarsko, odnosno jaskanska Udruga umirovljenika

Projekt koji ima za cilj poticanje usvajanju i zadržavanju zdravih navika i poboljšanje kulture življenja starijih osoba predstavili su zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, i predsjednica Matice umirovljenika grada Zagreba Đurđa Novaković. Ukupna vrijednost projekta iznosi 499.900,00 kuna, a stopa sufinanciranja iz sredstava Europskog socijalnog fonda iznosi 100%. Razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci, odnosno do listopada 2020. godine.
Projektom će se sudionicima omogućiti da posebnim programima za svako godišnje doba, kroz stručne tribine o važnosti očuvanja zdravlja pomoću pravilne ishrane te provedbu rekreativnih aktivnosti prilagođenih dobi i godišnjem dobu uz izrađene edukativne priručnike, osnaže svoje dosadašnje znanje u prevenciji razvoja bolesti.

Bit će nabavljeno i 200 štapova za nordijsko hodanje u svrhu provedbe rekreativnih aktivnosti koje će se održavati u ljetnom periodu. Tijekom provedbe projekta aktivnostima će biti obuhvaćeno ukupno 350 umirovljenika.

I.k.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Matica umirovljenika grada Zagreba

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!