Susret bajkera u Jaski

11.07.2014. U organizaciji Moto kluba Jastreb, u Jastrebarskom je 5. srpnja održan deveti po redu moto susret bajkera

Preko dvjesto bajkera iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja okupilo se u subotu 5. srpnja na jaskanskom sajmištu na već tradicionalnom 9. moto susretu koji su i ove godine organizirali članovi Moto kluba Jastreb.

Najprije su u defileu ulicama Jaske zabrujale snažne makine bez kojih bajkeri ne mogu zamisliti svoj život. Bila je to smotra svih poznatih svjetskih proizvođača motora na jednom mjestu. Kao i svake godine bajkeri posjete jaskanski park, malo popričaju sa svojim domaćinima i onda povorka kreće prema Sajmištu. Tu ih je čekala dobra zabava uz rock bendove i besplatan grah s kobasicama koji su organizatori pripremili za sve posjetitelje susreta.

Ljubitelji motora u našem gradu prošetali su sajmištem, razgledali motore, popričali s bajkerima, a neki i ostali na fešti. Mnogi bi rekli da su bajkeri neki grubi momci, a mi bi dodali da su to dečki velikog srca koji su se iskazali u brojnim humanitarnim akcijama.

To su pokazali i ovoga puta kada su još jednom prikupljali pomoć za Filipa Tarasa, 16 godišnjeg Karlovčanina koji boluje od cerebralne paralize. Filip je jaskanske bajkere osvojio neodoljivim osmjehom i nevjerojatnom pozitivnom energijom kojom je zračio i na ovom susretu u Jaski, družeći se sa svojim prijateljima motoristima. Članovi moto kluba Jastreb bili su jedni od prvih koji su se uz brojne Karlovčane i Zagrebčane uključili u humanitarnu akciju "Ja sam sretno dijete" koju je pokrenula Filipova prijateljica Monika Jednobrković za kupnju specijalne hodalice koja je koštala 4 tisuće eura, rekao nam je Mladen Zorić predsjednik Moto kluba Jastreb. Naime, jedan njemački doktor rekao je da će Filip hodati uz pomoć hodalice nakon što obavi složene operacije. Budući da HZZO ne pokriva kupnju ovakvih pomagala, trebalo je prikupiti novac na neki drugi način. Kad je hodalica nabavljena Filip je prije godinu dana napravio i prve korake u svojem životu. Danas je Filip zaista sretno dijete s puno prijatelja, među kojima su i brojni bajkeri.

TAGOVI | Moto klub Jastreb

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!