Susret hrvatskih dadilja u Jastrebarskom

16.10.2018. Prva hrvatska dadilja, Ljiljana Frdelja, ugostila je svoje kolegice iz cijele Hrvatske na 5. Susretu dadilja obrtnica Hrvatske

Protekle subote 13. listopada, Jastrebarsko je bilo domaćin 5. Susreta dadilja obrtnica Hrvatske. 

Tridesetak dadilja iz gotovo svih krajeva Hrvatske stiglo je u prijepodnevnim satima u Jastrebarsko gdje ih je najprije ugostila jaskanska dadilja Ljiljana Frdelja, a ugodan boravak u našem gradu zaželio im je gradonačelnik Zvonimir Novosel. Gospođa Frdelja upoznala ih je sa svojim načinom rada s djecom i pokazala im gdje djeca borave i kako provode vrijeme. Potom ih je povela u Svetu Janu gdje su razgledale Etno zbirku u područnoj školi i mlinicu na potoku Reka, uz stručno vodstvo predsjednice Etno udruge Sveta Jana, Jasnice Vojvodić. 

 U prostoru Šumskog dvora Kolarić održano je predavanje na temu ovogodišnjeg susreta, "Dadilje i profesionalnost" o čemu je govorila predsjednica Hrvatske udruge dadilja, Vesnica Rašić. 

Nakon diskusije i rasprave na ovu temu, kazališni glumac Siniša Miletić izveo je lutkarsku predstavu "Jaje", a na kraju održana je i mala Montessori radionica i rasprava o tekućim problemima s kojima se u svom poslu susreću obrtnice dadilje.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Ljiljana Frdelja

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!