Svečano za Dan neovisnosti!

08.10.2017. Dan neovisnosti obilježen je danas u Jastrebarskom svetom misom te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u znak sjećanja na sve one koji su nesebično dali svoje živote za stvaranje suverene i samostalne Republike Hrvatske


Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, u prisutnosti svojih najbližih suradnika i gradskih vijećnika, predstavnika braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnika policije i političkih stranaka, na Spomen-obilježju nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova položio je vijenac te upalio svijeću u znak sjećanja na 8. listopada 1991g., dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio jednoglasno Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

 Kratku molitvu u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i hrvatske branitelje koji su nesebično dali svoje živote za stvaranje suverene i samostalne Republike Hrvatske predvodio je jaskanski župnik, prečasni Stjepan Rožanković.

Svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća na Spomen obilježju uveličali su i članovi župnog zbora crkve sv. Nikole u Jastrebarskom.

I.B.

TAGOVI | Grad Jstrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!