Svečanom sjednicom započela proslava DVD-a Jastrebarsko

24.08.2019. Uoči velike proslave u povodu 130 godina rada DVD-a Jastrebarsko, sinoć je u pastoralnom centru održana svečana sjednica društva

Jaskanski vatrogasci doista su uložili jako puno truda u obilježavanje velike obljetnice svoga društva. Nakon što su otvorili spomen sobu u Gradskom muzeju, sinoć su se okupili na misi u crkvi svetog Nikole u Jastrebarskom, da bi poslije toga održali svečanu sjednicu društva na kojoj su prikazana dva sjajno napravljena filma, podijeljene zahvalnice, plakete i priznanja, te na kraju svečana večera za sve članove društva i njihove goste. 

Bio je tu Zlatko Križanić,izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, inače predsjednik VZ grada Zagreba, zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel, gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim zamjenicima, predsjednik VZ Jastrebarsko Željko Popović sa svojim suradnicima, predstavnici policije, jaskanski župnik prečasni Rožanković, veterani i mladež jaskanskog društva, operativni vatrogasci koji su odradili proteklih dana veliki posao oko proslave, pa je bila ovo prilika da se malo opuste i zabave. 

U prvom prikazanom desetominutnom filmu prikazana je povijest društva od njegovih početaka davne 1889., pa sve do danas kada naše društvo broji preko 100 članova, od čega čak 40 operativnih vatrogasaca koji su svi prošli potrebnu obuku, a veliki broj njih i onu specijalnu za djelovanje na svim mogućim intervencijama. To su pokazali u svom drugom filmu u kojem se vidi da su jaskanski vatrogasci, iako dobrovoljci, na intervencijama pravi profesionalci, dobro opremljene i obučeni. 

O tome je ovom prilikom govorio zapovjednik društva Goran Batušić, koji je zahvalio svojim kolegama vatrogascima na požrtvovnosti kojom gotovo svakodnevno dokazuju privrženost svome društvu. 

Potom je uručen prvi dio plaketa i priznanja zaslužnim vatrogascima i onima koji puno pomažu u radu društva, a drugi dio bit će uručen danas na velikoj svečanosti u perivoju dvorca Erdödy.

Jaskanskim vatrogascima na ovoj velikoj obljetnici sinoć su čestitali predsjednik VZ Jastrebarsko Željko Popović, zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel, gradonačelnik Zvonimir Novosel, te izaslanik predsjednice, Zlatko Križanić, koji je među ostalim naglasio kako su jaskanski vatrogasci svjetlo hrvatskog vatrogastva, jer svojim dobrovoljnim radom nesebično rade na spašavanju imovine i ljudi, što u ovakvim sredinama širom Hrvatske uglavnom rade profesionalci.

Na kraju svečane sjednice prisutnima se obratio i predsjednik društva Ivica Sikra, istakavši kako je posebno ponosan na svoje članove i njihov rad, te im zahvalio na svemu što čine za svoje društvo i svoj grad. Zahvalio je i svima koji im pomažu na bilo koji način, a posebno Gradu, Vatrogasnoj zajednici grada i Zagrebačke županije, i pozvao ih da to čine i ubuduće jer svaka uložena kuna u vatrogasce višestruko se vraća.

Treba na kraju reći kako su svečanu sjednicu DVD-a Jastrebarsko svojim nastupom uveličali članovi vokalnom ansambla Ad Hoc, a vatrogasci su ih nagradili velikim pljeskom.

Ivica Krčelić

TAGOVI | DVD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!