Svečanost u spomen na Jaskanca dr. Vladka Mačeka

20.07.2018. Jastrebarsko dostojno proslavilo 139. obljetnicu rođenja dr. Vladka Mačeka

Obilježavanje Dana ovog istaknutog Jaskanca rođenog prije točno 139 godina, 20. srpnja 1879., započelo je svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog koju je prigodnim govorom otvorio potpredsjednik Vijeća, Filip Tončić.

 U ime gradonačelnika Jastrebarskog prisutne je pozdravio njegov zamjenik, Stipe Bučar, a potom su se uzvanicima obratili izaslanik Župana i član Županijske skupštine Zagrebačke županije, Ivan Remenar, te potpredsjednik HSS-a, Hrvoje Petrić. 

Nakon Sjednice posvećene liku i djelu Jaskanca dr. Vladka Mačeka krenula je organizirana povorka predvođena zastavama i narodnim nošnjama do biste dr. Vladka Mačeka, gdje su mnogi visoki uzvanici položili vijenac i upalili svijeće.

Molitvu kod biste predvodio je Otac Milan Stipić, a recital je izveo Ivan Neumann, član Gradskog kazališta Jastrebarsko. Svečanost je pjevačkim nastupom uveličalo HSPD dr. Antun Radić iz Okića, a u čast sjećanja na dr. Vladka Mačeka - povijesnu ličnost koja je ponos grada Jastrebarskog, služena je i sv. misa u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!