Sveti Nikola podijelio darove

06.12.2016. U crkvi Svetog Nikole u Jastrebarskom danas je u 11 sati održana koncelebrirana sveta misa nakon koje je sv. Nikola podijelio darove koje je za učenike nižih razreda osnovne škole i ove godine osigurao Grad Jastrebarsko

Kao i svake godine, 6. prosinca, na blagdan svetoga Nikole, zaštitnika Župe Jastrebarsko, u suradnji sa župom i osnovnom školom Grad Jastrebarsko daruje djecu u ime tog svima dragog i omiljenog sveca.

Najsvečanije je danas bilo na  misi u 11 sati koju je predvodio vlč. Ivica Cujzek, prefekt i odgojitelj u Nadbiskupijskom bogoslovnom sjemeništu, zajedno sa jaskanskim župnikom Stjepanom Rožankovićem i svećenicima jaskanskog dekanata. na kojoj su bili učenici nižih razreda jaskanske osnovne škole, a na kraju mise došao je i Sveti Nikola koji im je podijelio prigodne darove.

Djeca su za svetog Nikolu pripremila i poseban igrokaz za što ih je on pohvalio i uručio im darove.
Za poklon-pakete Grad Jastrebarsko je i ove godine u proračunu osigurao potrebna sredstva, a pakete je pripremio Župni ured Svetog Nikole Jastrebarsko.

Sveti Nikola iznad svega je poznat kao zaštitnik i ljubimac djece, koja se iz godine u godinu i u našoj župi vesele njegovom dolasku. Prema legendi naša crkva posvećena je svetom Nikoli zbog toga jer se jedan bogati građanin Jastrebarskom u nevolji na moru zavjetovao da će u slučaju spasa iz oluje podići u svom rodnom gradu crkvu svetom Nikoli.

Župa svetog Nikole u Jastrebarskom spominje se 1257. u povelji Bele IV. i nalazi se u popisu arhiđakona goričkog Ivana iz 1334. U današnjem obliku građena je na mjestu gdje je stajala od starine. Glavni oltar svetog Nikole iz 1913. rađen je po nacrtu Hermana Bolléa, a bočni oltari svetog Roka i svetog Florijana iz 1922. po nacrtu Stjepana Podhorskog.
Ivica Krčelić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Župa sv Nikole biskupa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!