Tradicijske igračke za jaskanski dječji vrtić

16.11.2017. I mališani Dječjeg vrtića "Radost" iz Jastrebarskoga, u sklopu odgojno-obrazovnog projekta "Dajmo djeci korijene i krila", dobili su tradicijske drvene igračke

Dječji vrtić „Radost“ već je 92. vrtić u RH koji je dobio tradicijske drvene igračke, zaštićene kao nematerijalno kulturno dobro, uvršteno na listu UNESCO-a. Ravnateljici vrtića Jadranki Stojković, simbolično, igračke su predali zamjenica župana Nadica Žužak i zamjenik gradonačelnika Jastrebarskoga, grada prijatelja djece, Domagoj Šlat.
„U vrtiću stječete znanje koje ćete nositi cijeli život. Vi ste naša krila u budućnost. Svima nam je namjera da, uz pomoć vaših odgajatelja, čuvate svoju baštinu. Vi ste ti koji ćete ove igračke prenijeti dalje u budućnost“, poručila je mališanima Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja.

„Osim što će ove ekološki prihvatljive igračke koristiti djeca u igri, kako bi kroz njih naučila da treba čuvati tradiciju, ovim odgojno-obrazovnim projektom pomažemo i obrtnike koji se bave proizvodnjom tradicijskih igračaka“, rekla je zamjenica Žužak. Županija je nabavu igračaka za Dječji vrtić „Radost“ financirala s 12.000 kuna. Koristit će ih sve odgojno-obrazovne skupine ovoga vrtića, za početak polaznici Montessori programa.

„Svaka donacija je dobrodošla, no ova ipak ima i dodanu vrijednost. Naša vizija je razvijati kod djece ljubav prema tradiciji, očuvanju okoliša i biološkoj raznolikosti. Zato je ovaj poklon dodatni poticaj da i dalje nastavimo raditi s djecom na ovim temeljima. Često u našoj profesiji, da se poslužim sloganom ove akcije, idemo s pozicije da djeci dajemo krila da se razvijaju, ali ne smijemo pritom zaboraviti da ih treba naučiti i čuvati svoje korijene“, rekla je ravnateljica vrtića Jadranka Stojković, s čime se složio i zamjenik gradonačelnika, Domagoj Šlat.

Dječji vrtić „Radost“ radi na pet lokacija na području Jastrebarskoga, a polazi ga, kroz razne programe, nešto manje od 600 djece. Poklon je vrtić danas dobio i od partnera projekta „Narodnih novina“.
Dosad su igračke, zahvaljujući pomoći Zagrebačke županije, već dobili vrtići u Zaprešiću, Dugom Selu, Samoboru, Velikoj Gorici, Vrbovcu, Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini. Projekt su zajedno pokrenuli zagrebački Etnografski muzej i Radio „Kaj“.

TAGOVI | Dječji vrtić Radost | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!