Tradicionalno postrojavanje jaskanskih dragovoljca u Vranov Dolu

17.08.2019. Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima jučer je obilježena 28. obljetnica od prvog postrojavanja 61. bojne Zbora narodne garde Republike Hrvatske u kamenolomu Vranov Dol


Svečano postrojavanje dragovoljaca iz cijelog jaskanskog kraja prisjetilo nas je na dane zajedništva, ljubavi i borbe za svoj dom i za domovinu Hrvatsku.

Brojni pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pripadnici 61. bojne Zbora narodne garde, 140. brigade i 140. pukovnije Hrvatske vojske sa zapovjednicima, članovi narodne zaštite, civilne zaštite, policije, predstavnici političkih stranaka, predstavnici susjednih općina, Gradskog vijeća i vodstvo Grada Jastrebarskog na dostojan način obilježili su sjećanje na prve dane organizirane obrane u jaskanskome kraju, te su u počast poginulima u Domovinskom ratu položili vijence te upalili svijeće ispred spomen ploče u Vranov Dolu. 


Braniteljima se najprije obratio Marijan Kurtalj, a potom i Ivan Penić, da bi zatim u ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, prisutne branitelje pozdravio i zahvalio im za sve što su učinili njegov zamjenik Stipe Bučar.

Bučar je ovom prilikom  poručio kako su sloga i zajedništvo jedini ključ uspjeha boljoj budućnosti nas samih, a posebice onih koji ostaju i dolaze iza nas, a to su naša djeca. U svom govoru zahvalio je svim braniteljima na svemu što su učinili za jaskanski kraj i svoju Domovinu, a počast je odao svim poginulim i ranjenim braniteljima koji su svoje živote položili u ostvarenje sna o samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj. 

Na spomen obilježje u kamenolomu Vranov Dol potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

I.B.

TAGOVI | 61. bojna | Grad Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!