Trijumf Svetojanskih mažoretkinja!

29.04.2019. U Jastrebarskom je 27. i 28. travnja održano 23. Državno prvenstvo mažoretkinja na kojem su Svetojanske mažoretkinje po drugi puta za redom odnijele titulu najboljih u Hrvatskoj

U formacijskom obliku natjecanja Svetojanke su postigle sjajne rezultate. Prve su na redu bile kadetkinje, koje su nakon odlično odrađene koreografije osvojile brončanu medalju. Trenerica ovog sastava je Anita Celinšćak. Juniorke su također postigle sjajan uspjeh, 2. mjesto i titulu viceprvakinja Hrvatske, a neponovljive seniorke svojim su nastupom oduševile cijelu dvoranu, ali i suce, jer su od mogućih 9  osvojile čak 6 indexa 1, i time odnijele apsolutnu pobjedu. 

Tako su u najtežoj kategoriji iza sebe ostavile Zagrebačke mažoretkinje i još mnoge velike timove. Pred svojom publikom dokazale su kvalitetu i pripadnost samom vrhu mažoret plesa, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Trenerica ovog, ali i juniorskog sastava je Mateja Baltorinić. 

Naše su mžoretkinje dominirale i u neformacijskom obliku natjecanja. Prva mjesta i zlatne medalje osvojile su, solo seniorka Isabelle Amanda Cvitanović, duo seniorke Leona Jerčinović i Aleta Jurkovac, i duo juniorke Laura Bošnjak i Nika Novosel. Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su duo juniorke Loren Stunja i Laura Tkalčić, duo kadetkinje Josipa Gregorić i Dea Miklavec, i solo juniorka Dalia Belan.

Prije samog natjecanja okupljene mažoretkinje, njih preko tisuću,  i njihove navijače pozdravili su zamjenica župana  Zagrebačke županije Nadica Žužak, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza Alen Šćuric, te  gradonačelnik Zvonomir Novosel, koji je, uz asistenciju publike, i otvorio natjecanje.

Dan ranije gradonačelnik je u Glazbenoj školi upriličio prijem za predstavnike svih mažoret timova koji su nastupili na Državnom prvenstvu. Tom prilikom, gradonačelniku Zvonimiru Novoselu uručena je Plaketa zahvale Hrvatskog Mažoret Saveza.

-Ovo državno prvenstvo definitivno će nam ostati u sjećanju kao jedno od najuspješnijih i najdražih, čemu u prilog ide i činjenica da smo osvojile medalje u svim kategorijama u kojima smo se natjecale. Posebno smo ponosne na formacije koje nastavljaju redati uspjehe na velikim prvenstvima i dostojno predstavljati svoj grad i županiju. Sljedeće natjecanje nas čeka već pred kraj kolovoza kada putujemo u Francusku, a gdje ćemo braniti titulu europskih prvakinja, rekla nam je predsjednica Svetojanskih mažoretkinja Mateja Baltorinič, koja je od srca zahvalila navijačima na ogromnoj podršci, volonterima, Gradu Jastrebarskom i Zagrebačkoj županiji.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Svetojanske mažoretkinje

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!