Turistički vodiči Jaske i Črnomlja obišli turističku turu kulTura

04.06.2020. U sklopu provedbe EU projekta "Baština Jaske i Črnomlja također može biti ’cool’. Za sve", jučer je u Jastrebarskom održan 4. modul predavanja za licencirane turističke vodiče s područja Jastrebarskog i Črnomlja

Stručno osposobljavanje uključuje 20-satni program edukacije za turističke vodiče sa naglaskom na vođenje osoba s funkcionalnim ograničenjima. Edukacija je namijenjena turističkim vodičima kako bi se što bolje pripremili za komunikaciju te empatično i s razumijevanjem ophodili s navedenom ciljnom skupinom. Na početku radionice u Gradskoj vijećnici održana je uvodna prezentacija na temu "Pravilan pristup turistima s invaliditetom i prilagodba turističkih tura" nakon čega su sudionici uz stručno vodstvo obišli turističku turu kulTura i objekte opremljene mobilnim rampama za olakšani pristup osoba s funkcionalnim ograničenjima.

Cilj ove radionice bila je primjena teorijskog dijela interpretacije (storyteling) baštine i prezentacija kulturno-turističkog proizvoda kulTura. Cjelokupno stručno osposobljavanje organizirao je projektni partner Libertas međunarodno sveučilište, dok su stručno vođenje na terenu vodili Zvjezdana Domladovac, jaskanski turistički vodič i Siniša Kekić, suradnik na projektu iz agencije za osobe s funkcionalnim ograničenjima.
Provedba projekta na kojem je Grad Jastrebarsko vodeći partner, a Turistička zajednica jedan od partnera, traje do kraja ove godine.

P.M.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!