Turističko-planinarski zemljovid

07.02.2019. Tiskan je novi turističko planinarski zemljovid Samoborskog gorja i istočnog dijela Žumberka koji možete nabaviti u Turističkom uredu u Jastrebarskom

Turističko - planinarski zemljovid Samoborskog gorja i istočnog dijela Žumberka prikazuje površinu od 622 km2 na dva kartografska lista, na kojima je, uz ažurirane topografske podatke, prikazano i: 198 km planinarskih putova u Samoborskom gorju, 59 km planinarskih putova u istočnom Žumberku, planinarski objekti, 258 km biciklističkih staza, poučne staze, hodočasnički putovi te prirodne i kulturne znamenitosti. Moderni zemljovid sastoji se i od QR koda, kao i kvadranata karte u kojima su ispisane minute i sekunde kako bi korisnici mogli pratiti svoja kretanja i na pametnim uređajima.

Osim za potrebe Hrvatske gorske službe spašavanja, ovaj zemljovid je namijenjen širokom krugu korisnika: planinarima, biciklistima, izletnicima, rekreativcima, turističkim zajednicama i svima koji se kreću po Samoborskom gorju . Projekt izrade zemljovida podržali su: Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje te turističke zajednice Grada Samobora, Grada Jastrebarskog i Grada Sveta Nedelja. Posjetitelji, kao i zainteresirani sugrađani, turističko-planinarski zemljovid moći će preuzeti u uredu Turističke zajednice radnim danima od 8 do 16 sati, a dio zemljovida donirat će se i jaskanskim udrugama.

Petra Masnec

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!