U Jastrebarskom obilježen Dan državnosti

30.05.2020. Nakon gotovo dva desetljeća, Hrvatska ove godine Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja

Od ove godine Dan državnosti ponovno se obilježava 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora prije točno 30 godina, ali i na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća. 

 Riječ je o prazniku koji se obilježavao pretposljednjeg dana svibnja od 1990. do 2001. godine, kada je zamijenjen datumom 25. lipnja 1991.,  kada je Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

U Jastrebarskom je Dan državnosti obilježen svetom misom u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa, a potom i polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova u prisutnosti čelnih ljudi Grada, braniteljskih udruga, predstavnika policije i gradskih tvrtki, političkih stranaka i građana. 

Kratku molitvu predvodio je vlč. Filip Marić i otac Marjan Jeftimom, a pjevanjem prigodnih pjesama ovu su svečanost uveličali i članovi župnog zbora crkve svetog Nikole.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | župa svetog Nikole biskupa Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!