U planu izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda Gorica i Draga Svetojanska

19.02.2021. Vode Jastrebarsko kontinuirano nastavljaju s ulaganjima u obnovu postojeće i izgradnju nove vodno-komunalne infrastrukture

Jednim od novih projekata i investicija gradske tvrtke Vode Jastrebarsko predviđena je izgradnja oko 5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda koji će obuhvatiti stambene objekte u Dragi Svetojanskoj i dijelu Gorice Svetojanske, te područje Bukovačkog brega. Puštanjem u pogon novog cjevovoda osigurat će se dovoljna količina vode za sve stanovnike navedenih naselja. Uz novi vodovod predviđena je izgradnja i crpne stanice te 43 hidranta, od čega 36 nadzemnih i 7 podzemnih. Ovim projektom, uz opskrbu vodom, ujedno će se omogućiti funkcioniranje protupožarne vanjske hidrantske mreže te veća protupožarna sigurnost u ovim naseljima.
Vode Jastrebarsko izradile su i financirale izradu projektne dokumentacije te je predan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. Po dobivanju građevinske dozvole te osiguranju financijskih sredstava i provedbe postupaka za odabir izvođača, kreće i sama izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda. Procijenjena vrijednost ovog projekta je preko 4 milijuna kuna.

VJ

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!