Učenici posjetili reciklažno dvorište

20.04.2018. U petak 20. travnja dva druga razreda OŠ"Ljubo Babić" s učiteljicama Lidijom Križanić i Irenom Borojević posjetili su jaskansko reciklažno dvorište

Da je većinu otpada moguće korisno iskoristiti mogli su se uvjeriti učenici jaskanske osnovne škole posjetom reciklažnom dvorištu u našem gradu, koji je među prvima u Hrvatskoj uveo primarnu selekciju. Učenicima je o tome na slikovit način pričala gradska pročelnica Irena Strmečki Šlat.

-Građanima je od kućnog praga omogućeno odvojeno odlaganje papira i plastike. Izgrađeno je reciklažno dvorište u kojemu se besplatno mogu odložiti sve vrste otpada, na području grada nalazi se više od 30 lokacija zelenih otoka, a nabavljeno i mobilno reciklažno dvorište, rekla je pročelnica Šlat i pozvala učenike da razgledaju reciklažno dvorište uz stručnu pomoć komunalnog redara Miroslava Borojevića.

Borojević je pak učenike upoznao s načinom na koji se odvaja otpad na reciklažnom dvorištu kako bi se mogao ponovo korisno iskoristiti. I mališani su sa sobom u vrećicama donijeli različite vrste otpada, od plastičnih boca do starih novina, kako bi ga na licu mjesta odložili u posebne posude namijenjene različitim vrstama otpada. Uglavnom, jedno korisno iskustvo i odlična praktična nastava u kojoj se djeca već od najranije dobi uče da otpad nije smeće, već korisni materijal koji se može ponovo iskoristiti.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!