Učenici vježbali na prometnom poligonu

24.10.2018. Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“, održana je danas u jaskanskoj osnovnoj školi s učenicima drugih razreda

U Osnovnoj školi Ljubo Babić u Jastrebarskom održana je preventivna akcija"Program prometne kulture za najmlađe" koji je hrvatska inačica preventivnog koncepta koji je potekao iz Finske prije više od 25 godina i provodi se u većini europskih zemalja.

 U akciji koja se provodi  u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima, a to su: PU zagrebačka, PP Jastrebarsko, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko i DVD Jastrebarsko, sudjelovali su učenici Područnih škola iz Domagovića, Čeglji, Volavja, Svete Jane, Desinca, Cvetkovića, Petrovine i Plešivice.  Održano je predavanje, a potom vožnja autićima na prometnom poligonu. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa održali su malu školu pružanja prve pomoći, a članovi  DVD-a Jastrebarsko pokazali su učenicima vatrogasnu opremu koja služi za zaštitu od požara.

Projektom se nastoji podići razina prometne kulture, te stupanj znanja i vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje djece u prometu, ali i utjecati na preuzimanje odgovornosti kod djece, predviđanje opasnosti i zaključivanje o uzročno-posljedičnoj vezi ponašanja u prometu i svakodnevnim potencijalno opasnim situacijama, rekli su nam  organizatori akcije, i  dodali: "Djeca su naša budućnost, ali i naša odgovornost. Oni su u prometu najranjiviji i najugroženiji sudionici. Zato im, već u ranijoj školskoj dobi, moramo omogućiti što djelotvorniju edukaciju i pripremu za sigurno snalaženje na ulici, nogostupu, pješačkom prijelazu i kolniku".

I.K.

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!