Udruga umirovljenika Jastrebarsko ima svoju zastavu

18.06.2019. Prilikom svete mise u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, jučer je održan i blagoslov zastave Udruge umirovljenika, a blagoslovio ju je pater Velimir Tomašković

Večernja misa u jaskanskoj župnoj crkvi svetog Nikole bila je sinoć posebno svečana. Članice Udruge umirovljenika Jastrebarsko u narodnim nošnjama pjesmom su popratile misno slavlje uz pratnju časne sestre Paule Puzjak na harmoniji.

Novi stijeg Udruge umirovljenika Jastrebarsko u rukama stjegonoše Josipa Rešetića čekao je na blagoslov koji je uslijedio na kraju misnog slavlja. Na blagoslovu zastavu su držali kumovi, Stipe Bučar i Jelena Režek, a blagoslovio ju je pater Velimir Tomašković. 

Potom je, sada blagoslovljena zastava, i službeno predstavljena u prostorijama Udruge na maloj svečanosti na kojoj se okupio veliki broj članova. O zastavi je govorio predsjednik Udruge umirovljenika Vlado Bučar koji je zahvalio Katici Bohaček i njezinoj kćerki  Brankici koje su uložile puno truda u izradi ovog prekrasnog stijega.

-Od davnina ljudi su se okupljali oko svoje zastave koju danas imaju i  brojne udruge i organizacije. Ova će zastava krasiti prostorije Udruge i njome će se ponositi i oni koji dolaze poslije nas, naglasio je ovom prilikom Vlado Bučar i zahvalio gradskom vodstvu i gradonačelniku Novoselu koji su omogućili jaskanskim umirovljenicima da imaju svoj prostor koji koriste već punu godinu dana. Bučar je ovom prilikom spomenuo kako je samo ove godine Udruzi pristupilo stotinjak novih članova.  

Prisutne je pozdravio i čestitao im na novoj zastavi jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je rekao kako nije čudno što su za kuma zastave odabrali njegovog zamjenika Stipu Bučara, koji je više od dvije godine radio na spajanju jaskanskih udruga umirovljenika i njihovom zajedništvu. 

Na kraju su umirovljenicima obratio i kum zastave Stipe Bučar i zahvalio im što su mu ukazali ovu čast. "Bio sam već i kum na vjenčanu, krstitkama, pa čak i nekim prostorima, ali ovo mi je prvi puta da sam kum jedne zastave, što mi je osobita čast", naglasio je Stipe Bučar.

Nakon svečanog dijela uslijedio je i onaj zabavni uz pjesmu i veselje koji su zaštitni znak jaskanskih umirovljenika.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Udruga umirovljenika Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!