Uskoro kreće sanacija prometnica u Prhoću i Gornjem Desincu

20.06.2019. U naselju Prhoć pripremni radovi za asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreću 26. lipnja, kada na snagu stupa privremena regulacija prometa, a u Gornjem Desincu početak radova prometnica planira se sredinom srpnja

U sklopu projekta „Naša voda, naša budućnost“, koji obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko, uskoro će krenuti i asfaltiranje prometnica. Sanacija nerazvrstanih cesta uključuje pripremne radove, izmjenu tampon-sloja te asfaltiranje prometnica u punoj prvotnoj širini. Prema planu, u naselju Prhoć pripremni radovi za asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreću 26. lipnja, a u Gornjem Desincu sredinom srpnja. Sukladno tomu, od 26. lipnja do 4. kolovoza 2019. godine svakim radnim danom i subotom na snazi će biti privremena zabrana prometa i parkiranja na dijelu lokalne ceste NC2410 i NC 4501 Voćarske ulice, sve do kućnog broja 64 u Voćarskoj ulici u Prhoću. Prva faza radova izvodit će se na dijelu od Vrtne ulice do kapelice, dok je druga faza od Vrtne ulice do kućnog broja 64.
Po završetku radova na asfaltiranju u planu je i rješavanje odvodnje oborinskih voda navedenih dijelova ovih naselja.
Radovi se planiraju vršiti prema planu i ovisno o vremenskim prilikama te završiti u roku od 60 dana od uvođenja izvođača u posao. Za vrijeme izvođenja radova promet će biti reguliran dodatnom prometnom signalizacijom i semaforima, a stanarima će se krajem dana osigurati pristup do svojih kuća. Ovom prilikom mole se stanovnici za razumijevanje i strpljenje.
Podsjetimo, projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i usmjeren je na modernizaciju, unapređenje i poboljšanje cjelokupnog sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Jastrebarsko.. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.
Dodatne informacije o projektu možete pronaći na internetskoj stranici nasavoda.hr.

I.B.

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!