Uskoro počinje gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnik voda

18.09.2019. Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Jastrebarskom gradit će zajednica ponuditelja koju čine poduzeća Riko i Hidroinženjering iz Ljubljane, odlučeno je nakon provedbe javnog natječaja za odabir izvođača

Vrijednost radova iznosi 43,7 milijuna kuna s uključenim PDV-om, a obuhvatit će projektiranje UPOV-a i ishođenje potrebnih dozvola, provedbu potrebnih testova i pokusni rad te provedbu tehničkog pregleda u narednih 30 mjeseci.
Uređaj za pročišćavanje voda gradi se u sklopu projekta Naša voda, naša budućnost, usmjerenog na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode kroz unapređenje planiranja i spremanja zaliha pitke vode te povećanje razine zaštite okoliša. Koncipiran je na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda primjenom tehnologije sekvencijalnog šaržnog reaktora (SBR) za biološko pročišćavanje i aerobne stabilizacije mulja.
„Izgradnja uređaja za pročišćavanje voda važna je karika, uz radove na izgradnji sanitarnih kanalizacija, vodosprema i ostalih objekata, u cjelokupnom projektu kojim ćemo značajno podići razinu kvalitete života stanovnika Jastrebarskog i okolice. S nestrpljenjem iščekujemo početak izgradnje i veselimo se napretku projekta“, izjavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.
„Čestitamo odabranim izvođačima i vjerujemo kako će njihove reference i iskustvo imati ključnu ulogu u projektiranju i izvođenju najboljeg rješenja za potrebe stanovnika Jastrebarskog i okolice“, izjavio je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko d.o.o., korisnika projekta Naša voda, naša budućnost.

Maja Gradišar Perotić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!