Uspješan Planinarsko pješački pohod na Japetić

09.10.2017. Pedesetak sudionika sudjelovalo je na ovogodišnjem Planinarsko pješačkom pohodu na Japetić, koji je odlično organiziralo Društvo za sport i rekreaciju "Jastreb extreme"

Pohod koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću. Sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdödy, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola  na uspon do Planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrijepnih stanica gdje svakako moramo spomenuti Vinsko gospodarstvo Šoškić koje je promoviralo i organiziralo degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina. 

Na vrhu kod Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa je svim zainteresiranima mjerilo tlak i šećer u krvi.
Tradicionalan pohod protekao je u veseloj atmosferi i odličnoj organizaciji, a ovim događanjem se promovira projekt "Aktivan život - aktivna zajednica" čiji je cilj uključiti što više građana u različite organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.

Uskoro kreće (31.10.2017.) i sljedeća aktivnost također dio ovog hvalevrijednog projekta, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica, na kojem se očekuje veliki broj sudionika.

Mladen Budinšćak

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!