Uspješna smotra folklora

17.04.2018. U nedjelju 15. travnja u Jastrebarskom je održana smotra folklora kulturno umjetničkih društava jaskanskog kraja

Puno lijepih pjesama i zanimljivih plesnih koreografija glavna su karakteristika smotre folklornih skupina jaskanskog kraja koja su se natjecala za odlazak na Županijsku smotru.

Program je bio podijeljen na izvedbe izvornog i koreografiranog folklora, U kategoriji izvornog folklora nastupilo je pet folklornih skupina, i to Udruga umirovljenika Jastrebarsko, KUD Lipa Slavetić, Kud Desinec, Kud Seljačka sloga Kupinec i KUD Magdalena iz Donje Kupčine.

Prosudbenoj komisiji najviše su se dopale izvedbe folklornih skupina KUD-a Lipa i jaskanskih umirovljenika koje su se plasirale na Županijsku smotru. Članovi Lipe izveli su pjesme i plesove Slavetića i okolice koje je scenski pripremio Mario Kambić.  Udruga umirovljenika Jastrebarsko predstavila se je pjesmama i plesovima jaskanskog kraja koje su za ovu smotru scenski pripremili Kata Lončar i Milan Frdelja.

Dio smotre koreografiranog folklora počeo je prekrasnom izvedbom KUD-a Sveta Jana plesovima i pjesama istočne Slavonije autora koreografije Borisa Harfmana. Svetojanske folkloraše za nastup je pripremila Sandra Sekula uz glazbenu obradu Maria Belana. Nakon Svetojanaca publici su se predstavili i članovi KUD-a Desinec i na kraju folkloraši KUD-a Bratinečko srce iz Bratine. Po ocjeni prosudbene komisije na Županijsku smotru koreografiranog folklora plasirali su se KUD Sveta Jana i Bratinečko srce iz Bratine.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!