Uspješno završen EU projekt "4 godišnja doba"

09.10.2020. Završnom konferencijom održanom na Plešivici Matica umirovljenika grada Zagreba privela je kraju provođenje projekta 4 godišnja doba financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda

Godinu dana nakon početka provođenja projekta namijenjenog umirovljenicima, na obiteljskom gospodarstvu Kreše Režeka na Plešivici održana je završna konferencija kojoj su prisustvovali predstavnici svih sudionika projekta. Predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba, Đurđa Novaković, izrazila je ovom prilikom veliko zadovoljstvo i zahvalila Gradu Jastrebarskom na suradnji i stručnoj podršci tijekom provedbe projekta. U aktivnostima projekta sudjelovalo je preko 500 umirovljenika i osoba treće životne dobi koji su osim koristi od sportsko rekreativnih aktivnosti mogli i puno toga naučiti u okviru radionica o zdravom načinu života i prevenciji bolesti, naglasila je gospođa Novaković.

Voditelj projekta, Zvonimir Repač istaknuo je zadovoljstvo provedenim projektom i vidljivošću koja je postignuta među ciljnom skupinom korisnika što je bio jedan od ciljeva ovog projekta, a postignuti rezultati i zadovoljstvo korisnika potiču da se i dalje provode slični projekti.
Sudionike završne konferencije pozdravio je i jaskanski gradonačelnik, Zvonimir Novosel istakavši pritom kako su veoma aktivno u provedbi rekreativnih aktivnosti u sklopu projekta sudjelovali članovi Udruge umirovljenika Jastrebarskog, Sportska zajednica i sportske udruge, te vatrogasci, hitna medicinska pomoć i jaskanska policija.
-Grad kontinuirano vodi brigu o osobama koje su stvarale sve ovo što danas baštinimo u našem gradu. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu istaći izuzetno dobru suradnju između jaskanskih umirovljenika i Grada Jastrebarskog, naglasio je gradonačelnik Novosel.

Projekt "4 godišnja doba" sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a bio je posvećen promicanju zdravlja i prevencije bolesti osoba starije dobi, podizanjem svijesti o sprječavanju kroničnih bolesti i ozljeda kod starijih osoba, primjerenom prehranom i tjelesnim aktivnostima tijekom svakog pojedinog godišnjeg doba. Tijekom trajanja projekta od godinu dana (listopad, 2019, - listopad, 2020.), održane su četiri javne tribine i edukacijske radionice za svako od godišnjih doba, za ciljanu stariju populaciju, a na njih su se nadovezivale, također četiri rekreativne aktivnosti u prirodi, u predivnom okruženju Jastrebarskog i okolice, s ukupno više od 500 sudionika.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Matica umirovljenika grada Zagreba | Udruga umirovljenika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!