Usvojene prve izmjene ovogodišnjeg proračuna

13.07.2016. Usvojenim izmjenama i dopunama Proračuna Grada Jastrebarskog za 2016. godinu nastavlja se realizacija planiranih projekata na području našega grada

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj sinoć u Centru za kulturu usvojene su prve ovogodišnje izmjene i dopune Proračuna Grada Jastrebarskog za 2016. godinu. Tako su ukupni prihodi povećani za 1.147.000,00 kuna odnosno za 2,06%, te sada Gradski proračun iznosi 56.767.000,00 kuna, a ukupni rashodi za 3.874.000,00 kuna odnosno za 6,97%, te iznose 59.494.000,00 kuna. Više planirana sredstva rashoda nad prihodima u iznosu od 2.727.000,00 kuna bit će pokrivena raspoloživim sredstvima iz prethodnih godina, rekla je u uvodnom obrazloženju pročelnica za financije i opću upravu Maja Lovretin.

Rast prihoda rezultat je dobrog poslovanja u prvom polugodištu tekuće proračunske godine, a najvećim dijelom uvjetovan je povećanjem prihoda od poreza. Što se tiče rashodovne strane Proračuna, do povećanja je došlo prvenstveno zbog osiguranja dodatnih sredstava za provedbu kapitalnih investicija na području grada. Tako se tijekom ove godine planiraju realizirati projekti poput rekonstrukcije ulica Tadije Smičiklasa, Prigorske i braće Radić, spoj Trga Ljube Babića i Mirnog puta, sanacije mosta u Čegljima, izrada završne projektne dokumentacije za projekt GG1 Sjever i uređenje Strossmayerovog trga, izgradnja staza na grobljima u Petrovini i Slavetiću, te izgradnja Spomen obilježja.

Obzirom da su projektna dokumentacija i potrebne suglasnosti u završnoj fazi, prema svemu sudeći na jesen bi trebali krenuti radovi na rekonstrukciji ulica Tadije Smičiklasa, Prigorske i Ulice braće Radić, te spoj Trga Ljube Babića i Mirnog puta, što je samo dio priče razvoja nove i kvalitetnije jaskanske prometne mreže koja obuhvaća rekonstrukciju gotovo svih ulica u cijelom gradu. Jastrebarsko bi tako kroz mrežu jednosmjernih ulica, novih parkirališnih mjesta, nogostupa i zona biciklističkih staza, trebalo postati još sigurnije za sve sudionike u prometu.

Osim izmjena i dopuna proračuna, i točaka vezanim uz proračun,  vijećnici su usvojili i točke vezane za Strategiju razvoja grada Jastrebarskog za prošlu godinu, a predstavljena je i Strategija razvoja za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Glavni strateški ciljevi Strategije razvoja grada do 2020. su povećanje sveukupnog životnog standarda stanovnika Jastrebarskog, povećanje mogućnosti otvaranja radnih mjesta, te povećanje kvalitete kulturnog, društvenog i sportskog života na području grada.
I.K.

TAGOVI | Gradsko vijeće Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!