Vatrogasci kod gradonačelnika

14.05.2020. U borbi protiv širenja koronavirusa, uz Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko, svakodnevno na raspolaganju svojim sugrađanima bili su i jaskanski vatrogasci koje je povodom blagdana svetog Florijana primio gradonačelnik Novosel

U ovoj epidemiji vatrogasci su odradili čak 2 572 radnih sati i 895 aktivnosti. Na ukupno 95 događaja sudjelovalo je 1 745 vatrogasaca iz 23 dobrovoljna vatrogasna društva, a odvozili su, za potrebe svakodnevnih obilaska, čak 17 299 kilometara. Na svemu što su učinili i što čine za naš grad i sve nas, jaskanskim vatrogascima zahvalili su gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici, a koji su im pritom čestitali i protekli blagdan njihova zaštitnika - svetog Florijana.

Naime, od samog početka razvoja situacije sa koronavirusom, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog i svi njegovi članovi pristupili su obvezama u svojoj nadležnosti ozbiljno i odgovorno, a kako bi djelovanjem spriječili širenje zaraze i kako bi samim time na području Jaske imali što manje oboljelih uz minimalne posljedice, u čemu su do sada i uspjeli. Tako su, kroz protekla dva mjeseca, hitne službe grada Jastrebarskog bile na raspolaganju svojim sugrađanima, doslovno od 0-24. Službe su aktivno provodile sve mjere koje je Stožer donio, dogovorno i odgovorno, uz obavezne koordinacije na dnevnoj bazi. Uz redovnu djelatnost i vatrogasne intervencije različitog karaktera, tristotinjak vatrogasaca dobrovoljaca Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog radilo je doslovno „punom parom“. Tako su svakodnevno, vatrogasci iz 23 društva vršili ophodnje na području grada i 58 prigradskih naselja, na usluzi su bili Gradskom društvu Crvenog križa u dostavi potrepština starijem stanovništvu te su i često bili angažirani prilikom utovara i istovara humanitarne pomoći. Zaključno sa 30. travnjem izvršeno je 895 aktivnosti, a 2 572 radnih sati odradilo je ukupno 1 745 vatrogasca. Odvoženo je 17 299 kilometara, od čega su dnevno, vatrogasci i crveni križ, prevalili gotovo 600 kilometara.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, ovom je prilikom izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko, Grada i Stožera civilne zaštite, a na podršci Grada Jastrebarskog, Gradonačelniku su zahvalili zapovjednik i predsjednik VZG Jastrebarsko, Vedran Boričević i Željko Popović.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!