Vatrogascima DVD-a Jastrebarsko stigla nova vatrogasna oprema

19.02.2018. Ovih su dana u DVD Jastrebarsko stigli i posljednji artikli osobne zaštitne opreme koji su kupljeni krajem prošle godina

Radi se o 5 vatrogasnih intervencijskih odijela i 10 pari vatrogasnih čizama ukupne vrijednosti 44.300,00 kn. Ovakve investicije osnovni su uvjet sigurnosti vatrogasaca na intervencijama, čime se izravno utječe na kvalitetu izvedbe, a time i kvalitetu zaštite i spašavanja života i imovine.

Potrebe za nabavom osobne, skupne i interventne opreme značajno su veće od ostvarenog, no u 2017. godini DVD Jastrebarsko prikupilo je 15.000,00 kn od Zagrebačke županije kroz prijavu na Javni poziv za  financiranje programa i projekata udruga i neprofitnih organizacija, 13.730,00 kn od Vlade RH kao naknadu za sudjelovanje na redovnoj i izvanrednoj dislokaciji na Hvaru i u Kistanju, 5.300,00 kn od HVZ-a kao sredstva od povrata osiguranja te preko 10.000,00 kn vlastitih sredstava od obavljanja gospodarske djelatnosti.

Prikupljenim sredstvima nabavljen je dio potrebne opreme koja odgovara ergonomskim potrebama i standardima za zaštitu središnje postrojbe DVD-a  Jastrebarsko. Kupljena su interventna zaštitna odijela Lion Brave/V-force te čizme Holik Lesna F2A, Brandbull 005 i Volkl Kommandant Pro.

Strateški plan Društva je postizanje i kontinuirano održavanje optimalne opremljenosti u skladu s potrebama središnje postrojbe koja nosi odgovornost za zaštitu i spašavanje na cijelom području grada Jastrebarskog te u skladu s time i dalje očekujemo adekvatnu podršku Vatrogasne zajednice i Grada Jastrebarskog.

L.B.

TAGOVI | DVD Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!