Vatrogasna olimpijada u Područnoj školi Desinec

06.05.2015. U sklopu obilježavanja mjeseca zaštite od požara i blagdana sv. Florijana 6. svibnja članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec održali su vježbu evakuacije i spašavanja i vatrogasnu olimpijadu u Područnoj školi Desinec

Na samom početku sve učenike, njihove učiteljice Snježanu Dugić, Željku Vrbanić, Lidiju Ban i Maju Dugić kao i ostale djelatnike područne škole pozdravio je zapovjednik DVD-a Gornji Desinec, ujedno i zapovjednik VZ Jastrebarsko Vedran Boričević, te im održao predavanje iz područja zaštite od požara i upoznao ih sa načinom postupanja u slučaju izvanrednih događaja kao što su požar, potres, poplave i druge nesreće. 

Nakon održanog uslijedila je i praktična vježba evakuacije i spašavanja za slučaj izvanrednog događaja, jer potrebno je provoditi ovakve praktične vježbe evakuacije i spašavanja najmanje jednom u dvije godine. Pretpostavljeni izvanredni događaj bio je požar u školi nakon čega je bilo potrebno izvršiti evakuaciju svih učenika na sigurno mjesto izvan objekta, te gašenje požara od strane vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec. Praktična vježba evakuacije uspješno je odrađena i ocijenjena visokom ocjenom, te su svi sudionici i odgovorne osobe za provođenje evakuacije uspješno odradili svoje zadaće.

Zavidnu razinu znanja pokazali su i sami učenici, koji su znali kada i kako treba zvati vatrogasce kad su u opasnosti i treba im pomoć, što sve rade vatrogasci, kada vatrogasci slave svoj dan i koje opasnosti od požara mogu zadesiti njihovu područnu školu. Veliki broj i samih učenika uključeno je u rad DVD-a kroz natjecanja i druge aktivnosti, a i nakon odrađene vježbe sasvim sigurno će se i još djece uključiti u rad DVD-a.

Nakon vježbe uslijedila je i vatrogasna olimpijada na kojoj su se učenici podijeljeni u 6 grupa natjecali u nizu zanimljivih vatrogasnih igrica i pri tome pokazali svoju spretnost, snalažljivost, koordinaciju i preciznost. Na kraju je uslijedilo proglašenje najuspješnijih ekipa u vatrogasnoj olimpijadi, druženje s vatrogascima uz sokove te zajedničko fotografiranje.

Svim učenicima podijeljeni su i edukativni i zabavni letci.
U ime VZG Jastrebarsko ovo događanje uveličao je svojim dolaskom i stručni djelatnik u uredu VZG Jastrebarsko Goran Dikšić.
I.K.

TAGOVI | DVD Gornji Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!