Vatrogasna zabava i Natjecanje operativnih vatrogasaca

13.08.2018. Već tradicionalno, vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko organiziraju natjecanje operativnih vatrogasaca te vatrogasnu zabavu u subotu 25. kolovoza

Ovo 4. po redu Natjecanje operativnih vatrogasaca održati će se na nekoliko lokacija u gradu Jastrebarskom, a na njemu će nastupiti preko 15 vatrogasnih ekipa iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire. Vatrogasci će u subotu 25. kolovoza demonstrirati svoje znanje i vatrogasne sposobnosti u taktičkim vježbama i zadacima.
Osim natjecanja, DVD Jastrebarsko priprema već dobro znanu i tradicionalnu vatrogasnu vrtnu zabavu koja će se održati na dan operativnog natjecanja ispred DVD-a Jastrebarsko s početkom od 16 sati, a od 20 sati sprema se nastup glazbenog sastava Gospodari tambura te zabava uz dobro poznatu vatrogasnu kotlovinu i razna pića. DVD Jastrebarsko poziva sve građane da izdvoje tu subotu, 25. kolovoza za vatrogasce i na taj način daju podršku radu jaskanskih vatrogasaca.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko organizira 4. Natjecanje operativnih vatrogasaca. Natjecanje se organizira tako da vatrogasne ekipe sastavljene od 5 članova rješavaju taktičke zadatke na vježbalištima na nekoliko različitih lokacija na području Grada Jastrebarskog.
Detalji taktičkih zadataka ekipama će biti prezentirani i objašnjeni prilikom dolaska na natjecanje, odnosno prilikom dolaska na vježbalište. Planirani broj zadataka je 9, no organizator zadržava pravo izmjene i prilagodbe broja i vrsta taktičkih zadataka sve do početka natjecanja. Taktički zadaci su koncipirani tako da su izazovni, zahtijevaju timski duh i snalažljivost te znanja stečena na osnovnoj vatrogasnoj obuci tako da bilo koju operaciju može izvesti svaki operativni vatrogasac.
Ekipe nastupaju u vlastitoj osobnoj zaštitnoj opremi koja obavezno uključuje vatrogasni kombinezon ili interventno odijelo, vatrogasnu kacigu, vatrogasne rukavice i vatrogasne čizme ili cipele. Ekipe zadatke moraju izvršavati sukladno uputama organizatora, a natjecatelji se istih moraju pridržavati pazeći pritom na vlastitu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika. Za prijavljenu ekipu i pratitelje ekipe odgovara zapovjednik – voditelj ekipe.
Kotizacija za natjecanje je 300,00 kn i pokriva troškove organizacije te obrok i piće za 6 članova. Ekipe se mogu prijaviti na neki od niže navedenih kontakata, a kotizaciju je potrebno uplatiti na žiro-račun IBAN: HR3723900011100013349 i zbog lakše organizacije donijeti potvrdu o uplati.
Dolazak, prijava ekipa i preuzimanje listića počinje od 10:00 sati, a natjecanje počinje u 11:00 sati. Broj ekipa je ograničen na 20, a ekipe molimo da se prijave najkasnije do 19.08.2018.
U sklopu natjecanja bit će organizirana i vatrogasna zabava na kojoj će biti proglašeni rezultati te uručene nagrade i priznanja, a bit će nam drago da se na istoj zajednički podružimo. Na zabavi nastupaju Gospodari tambura.
Prijave i detaljnije informacije na email: zapovjednik@dvd-jastrebarsko.hr

Leon Bastašić

TAGOVI | DVD Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!