Vatrogasni mimohod za pamćenje

15.10.2019. U povodu 90. obljetnice Vatrogasne zajednice Jastrebarsko, ulicama našega grada prošle je nedjelje prošao veličanstveni mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila koji se rijetko gdje može vidjeti

Ono što su nam naši vatrogasci priredili protekle nedjelje 13. listopada teško da će se više ikad ponoviti.

 Naime, ulicama Jaske, od perivoja dvorca Erdödy do jaskanskog sajmišta prodefiliralo je preko 550 vatrogasaca i pedesetak vatrogasnih vozila iz cijelog jaskanskog kraja. Tako je na najljepši i najbolji mogući način pokazana snaga Vatrogasne zajednice Jastrebarsko i Vatrogasnih zajednica susjednih općina koje su se pridružile proslavi 90. obljetnice osnutka vatrogasne župe Jastrebarsko. 

Povorka je krenula na čelu sa zastavama svih vatrogasnih društava nakon kojih su dostojanstveno marširali vatrogasni zapovjednici, vatrogasna mladež, operativni vatrogasci i na kraju svi ostali koji su došli na proslavu. Iza njih kretala su se vatrogasna vozila, od onih navalnih pa sve do onih ostalih koje vatrogasci koriste u svom djelovanju. 

 Mimohod se kretao glavnom jaskanskom ulicom sve do sajmišta gdje je održana smotra i gdje su vatrogasce pozdravili predsjednik Vatrogasne zajednice Jastrebarsko Željko Popović, zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Nakon ovog svečanog dijela za sve vatrogasce je pripremljen ručak i druženje, te nastup puhačkih orkestara.

Ivica Krčelić

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!