Veće plaće djelatnicima jaskanskog dječjeg vrtića

13.12.2018. U Jastrebarskom je danas potpisan Aneks kolektivnog ugovora između Grada Jastrebarskog i Sindikata u predškolskom odgoju i obrazovanju koji zaposlenicima Dječjeg vrtića Radost od 1. siječnja jamči povećanje plaće

Aneks kolektivnog ugovora potpisali su gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednica sindikata Božena Strugar, a njime se osnovica za obračun plače od prvog siječnja 2019. povećava na 5.421, 54 kuna, što je povećanje za 6,12 posto. 

Potpisivanju aneksa ugovora bila je nazočna i povjerenica Sindikata u Dječjem vrtiću Radost u Jastrebarskom Snježana Janković, koja je zahvalila Gradu i gradonačelniku Novoselu koji je pokazao društvenu osjetljivost i značaj predškolskog odgoja i obrazovanja.
-U Gradu i gradonačelniku uvijek imamo kvalitetnog partnera, pa vjerujemo da će u narednim godinama doći do još boljih uvjeta rada u našem dječjem vrtiću, a sve u značaju važnosti ulaganja u najmlađe naraštaje, rekla je ovom prilikom Snježana Janković.

- Drago mi je da smo mogli napraviti ovaj potez i povećati osnovicu za obračun plaće djelatnicima vrtića, što na godišnjoj razini iznosi 850 tisuća kuna. To je pokazatelj koliko je Gradu važan predškolski odgoj u koji se puno ulaže. Naime, stalno radimo na tome da povećamo vrtičke kapacitete kako ne bi imali neupisane djece, a novi izazov nam je gradnja novog vrtića na čemu ozbiljno radimo. Raduje me ovo današnje potpisivanje aneksa kolektivnog ugovora koji će barem malo tetama u vrtiću povećati standard života, rekao nam je nakon potpisivanja gradonačelnik Novosel.

I.K.

TAGOVI | Dječji vrtić Radost | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!